Ny långivare på Sverigekontanter – Komplett Bank

komplettbank logMed en kontokredit på upp till 500 000 kr sticker Komplett Bank minst sagt ut mot andra kontokrediter på Sverigekontanter.se. Än så länge är de den enda kreditgivaren där kontokredit kan tecknas på över 100 000 kr. Fördelarna är många – men de förväntas även få konkurrens inom kort.

Bland de recenserade kontokrediterna fram till midsommar 2018 var det högsta beloppet att få i kredit 50 000 kr. Det ändrades drastiskt när vi publicerade recensionen på Komplett Bank. Här går det att få kredit på upp till 500 000 kr vilket är 10 gånger mer än någon annan kreditgivare i jämförelsen. Men det är inte bara på den punkten som Komplett Bank skiljer sig.

Trend med fler kontokrediter

Under våren har allt flera kontokrediter börjat erbjudas i Sverige. En del kreditbolag som tidigare enbart haft snabblån eller privatlån har även börjat erbjuda kontokrediter. Först och främst har det handlat om kreditgivare som tillåter betalningsanmärkningar och därmed erbjuder en relativt hög ränta. Men trenden kan även ses bland kreditgivare som inte godkänner kredit till personer med anmärkningar – exempelvis Komplett Bank.

Lägre ränta – Kontokredit som ett privatlån

Komplett Banks kontokredit liknar i belopp, amorteringstid och ränta ganska mycket ett privatlån. Som minst går det att få en kredit på 10 000 kr och som mest 500 000 kr, vilket är ett vanligt spann för dessa lån. Räntan ligger på ca 5-20 % vilket också speglar privatlånen.

Däremot är uttagen och återbetalningen betydligt mer flexibel. Som kredittagare går det att teckna en kredit på upp till 500 000 kr men det betyder inte att man måste ta ut denna summa. Kreditfunktionen liknar istället kreditfunktionen på ett kreditkort. Det finns ett maxtak för hur stor kredit som får utnyttjas och har man tagit ut detta belopp går det inte att ta ut mer. Men så fort amortering sker öppnar sig nytt kreditutrymme igen.

Kontokredit för dig utan betalningsanmärkning

Det är tre saker som framförallt karaktäriserar Komplett Bank mot övriga kontokrediter på Sverigekontanter.se

  • Betalningsanmärkningar är inte godkända

De flesta kontokrediter på Sverigekontanter godkänner att kredittagaren har betalningsanmärkning. Men det gör inte Komplett Bank. Det är också orsaken till att de kan ha så mycket lägre ränta och högre kreditbelopp.

  • Låg ränta

Räntan är individuell och sätts efter att en kreditbedömning skett. Detta är inte helt ovanligt men att erbjuda ränta ner till 4,95 % är riktigt bra. Det är i nivå med de bästa kontokrediterna hos storbankerna. Däremot ska man aldrig förvänta sig få den allra bästa räntan av en kreditgivare. Som högst erbjuds ränta på ca 20 %. Det är högre än många bankers räntor – men i nivå med ett kreditkort. Med tanke på hur kontokrediter förväntas användas är det ändå ett mycket billigt sätt att låna pengar.

  • Beloppet

Antalet kontokrediter ökar vilket även gör att kreditbolag med olika kundsegment kommer att erbjuda sina kunder flexibla krediter. Detta är första kontokrediten med kredit upp till 500 000 kr men till stor sannolikhet kommer det fler inom kort.

Ökad konkurrens

Från att det knappt funnits några kontokrediter, från fristående kreditgivare, finns det idag ett flertal att välja på. Det är uppenbarligen en kreditform som efterfrågas vilket gör att många kreditgivare väljer att möta detta behov. Frågan är inte om utan när och vilken kreditgivare som blir nästa att recenseras och kanske utmana Komplett Bank.

Besök Komplett Bank