Cashbuddy

Uppdaterad:
 • Låna 5.000 – 25.000 kr 
 • Låna med betalningsanmärkningar
 • Betalningsfri månad
 • Betyg 8,5/10
Till Cashbuddy

Cashbuddy erbjuder lån på mellan 5.000 kr och 25.000 kr – till dig med betalningsanmärkning. Kreditupplysning sker via UC.

Till Cash Buddy

Lånebelopp och amorteringstid

Cash Buddy erbjuder lånesummor mellan 5.000 kr och 25.000 kr i 1- 5 år.  Med låga summor blir de  ett bättre alternativ mot att välja dyrare snabblån. Detta eftersom de erbjuder längre amorteringstid och lägre ränta (se nedan).

Har du ett lån hos de idag kan lånesumma höjas till maximalt 45.000 kr.

4/5

Ränta

Cash Buddy har en fast räntesats. Oavsett hur stort belopp du lånar blir effektiv ränta 29,40 %. Aviavgift eller uppläggningsavgift uppkommer inte.

cashbuddy inga avgifter

Det är en hög ränta men detta beror på att företaget främst vänder sig mot personer som har betalningsanmärkningar.  Räntesatserna på privatlån brukar vara kring 20-35%.Ett alternativ till Cash Buddy skulle kunna vara Moank som har en effektiv ränta på 24,6%.

Det är en hög ränta – men Cashbuddy vänder sig till dig med anmärkning

Har du inte betalningsanmärkning bör inte Cash Buddy vara ett alternativ. Då är det betydligt bättre att jämföra flera olika långivare via låneförmedlare (ex Lendo) och få en betydligt lägre ränta.

Exempel:

cashbuddy låna 20000

8/10

Avgifter för lån hos Cashbuddy

Cashbuddy sticker ut hakan bland snabblån och små privatlån genom att de inte tar några fasta avgifter. Faktum är att de borde bli bättre på att presentera sina avgifter eftersom de är konkurrenskraftiga.

Det vanligaste är att långivare tar fast avgift vid uppläggning av lån, aviavgifter (många tar det trots att man betalar på autogiro) och uttagsavgift om det är en kontokredit. Hos Cashbuddy är avgifterna enligt följande:

 • Ränta – Alltid 29,40%
 • Uppläggningsavgift – 0 kr
 • Aviavgift eller månadsavgift – 0 kr
 • Förseningsavgift – 0 kr
 • Påminnelseavgift om du inte betalar av din amortering i tid – 60 kr

Om du inte betalar i tid

Om du inte betalar lånet i tid kommer du få betala av lånesumman månaden efter. Då tillkommer också en påminnelseavgift på 60 kr per gång du missat månadsbetalningen. Om du inte betalar av ditt lån på flera månader kommer ärendet skickas vidare till inkasso.

Många långivare skickar ditt ärende till inkasso eller säljer av din skuld till ett inkassobolag direkt efter att du missat en månadsbetalning. Så är inte fallet hos Cashbuddy men oavsett ska du alltid kontakta långivaren om du inte hinner betala ditt lån i tid.

Ta lån hos Cashbuddy

Enklaste sättet att teckna lån hos Cash Buddy är att genomföra en ansökan på hemsidan.

 • Välj lånebelopp och amorteringstid

Det är en stor fördel att det i samband med detta exakt presenteras vad lånet kommer att kosta. Detta både med årsränta, effektiv ränta, månadskostnad och lånets totala kostnad.

 • Ange personuppgifter

Därefter anges personuppgifter, inkomst, familjesituation m.m. Det sker för att Cash Buddy ska kunna göra en helhetsbild av din ekonomi och avgöra om lånet ska beviljas eller inte.

 • Kreditupplysning hos UC

Cashbuddy tar en upplysning hos UC när du ansöker om lån hos dem. Det finns givetvis långivare som inte använder sig av UC, som istället har Bisnode eller Creditsafe. Skillnaden är att UC lagrar upplysningarna hos sig i 6 månader. Alla som använder UC ser då din upplysning när de undersöker din kreditvärdighet. Många UC-slagningar kan tillfälligt sänka din kreditvärdighet och ge dig sämre lånevillkor.

 • Legitimering med BankID

 • Svar direkt

Direkt efter att ansökan skickats in visas på skärmen om lånet beviljats eller inte. Det kan även anges att ansökan måste prövas manuellt vilket gör att det tar en stund innan svar kan anges.

cashbuddy svar

 • Utbetalning & Återbetalning

Pengarna betalas ut inom två bankdagar. Återbetalning sker sedan automatiskt, med samma summa varje månad,  via autogiro den 27:e varje månad.I likhet med de flesta privatlån så kan man betala tillbaka lånet i förväg utan att det tillkommer några kostnader.

cashbuddy månadskostnad

 • När får jag mina pengar utbetalda?

Cashbuddy erbjuder inte lån med direkt utbetalning. De betalar ut pengarna inom två bankdagar. Det är en nackdel jämfört med en del konkurrenter som kan betala ut pengarna inom några minuter. Kom dock ihåg att direkt utbetalning förutsätter att långivaren har ett samarbete och ett likvidkonto på just din bank.

Flera långivare som marknadsför sig med direkt utbetalning har bara det till exempelvis Nordea. Det händer också att de under perioder har det till många banker men andra perioder inte har det alls. Direkt utbetalning är en koppling som behöver underhållas.

Läs därmed alltid in dig på villkoren innan du ansöker om ett lån. Du kan lätt bli besviken om du förväntar dig ett lån med direkt utbetalning men istället för vänta ett par bankdagar på att få pengarna.

5/5

Krav

Cash Buddy har ett par grundläggande krav för att man ska få ta lån hos dem.

 • 20år, alternativt fyller 20 år gällande kalenderår
 • Har inget skuldsaldo hos Kronofogden
 • Betalningsanmärkningar behöver inte vara problem
 • Svenskt personnummer samt att man är folkbokförd i Sverige
 • Skuldsanering får inte pågå, man får inte vara under förvaltarskap eller konkurs.

5/5

Betyg 8,5/10

Om Cashbuddy

Sedan 2006 har Cashbuddy tillhandahållit finansiella tjänster på den svenska marknaden. Genom att fokusera på kundens framtida betalningsförmåga vill Cashbuddy hjälpa alla som kommer till dem, oavsett tidigare ekonomisk situation. De har tillstånd av Finansinspektionen för konsumentkreditgivning och omsatte 120 miljoner kronor under 2019.

Ojämnt kreditvärderingssystem hos etablerade banker

Många av de mest etablerade bankerna har ett kreditvärderingssystem som bygger på historisk betalningsförmåga. Även om det enda vi kan vara säkra på är historiken är det också en problematisk hållning.

Alla vet att den som felat igår har en möjlighet att bli bättre imorgon. Det är något som Cashbuddy tagit fasta på. De väljer alltid att se framåtriktat på dig som kund och din betalningsförmåga. Istället för att fokusera på vad du gjorde igår vill de basera lånet på vad du kan göra i framtiden.

Eget system för kreditvärdering

Det kan vara lätt att tro att alla banker följer samma regler för hur man värderar någons betalningsförmåga. Även om alla långivare följer samma föreskrifter från Finansinspektionen och Konsumentverket betyder inte det att man tolkar regelverken på samma sätt. Det är till och med så att de föreskrifter som finns påtalar att låntagare ska kunna betala av lån inom överskådlig framtid – Men det finns inga siffror eller data att förhålla sig till.

Alla långivare bygger sina egna modeller och system för att värdera din betalningsförmåga som kund. Just därför ska du jämföra lån från flera långivare och inte bara nöja dig med en bank. Cashbuddy är farmåtblickande och vill ge dig villkor baserat på vad du kan betala för lån framöver. Andra väljer att räkna på den betalningsförmåga du hade förut.

Till Cash Buddy
Sammanfattning

Sammanfattning

Att Cash Buddy riktar sig till personer med betalningsanmärkningar är tydligt. Lånesumman är lägre än på många andra privatlån och räntan högre. Men det är vad personer med dessa anmärkningar får räkna med. Ett stort antal kreditgivare ger inte ens lån om låntagaren har betalningsanmärkning.

Dess fördel är den tydlighet som finns kring lånets kostnader samt kravspecifikationen gällande krav på låntagaren. Enda nackdelen är den höga räntan – men i jämförelse mot andra aktörer med liknande lån ligger de på medelnivå.

Cashbuddy: Betyg 8.5/10