Lånbutiken

Uppdaterad:
 • Låna 1.000-12.000kr
 • Utbetalning samma dag (även helg)
 • Erbjuder även kontokredit
 • Betyg 7/10
Till Lånbutiken

Lånbutiken har två olika lånlösningar. Snabblån (Se recension nedan) Kontokredit (Se recension här)

Hos Lånbutiken kan snabblån tecknas på summorna 1.000kr-12.000. Önskas ännu större belopp får istället deras brukslån (kontokredit) väljas som har högsta gräns på 20.000kr.  Snabblånet ska alltid betalas tillbaka på 1-3 månader och har generellt en hög ränta. Det kan vara ett alternativ vid behov av mycket små belopp som återbetalas under kort tid – men i många tillfällen är privatlån billigare.

Summa och amorteringstid

Snabblån går att ta på summan 1000kr upp till 12000kr. Hur lång amorteringstid som fås beror på lånesumman. 1000-5000kr går enbart att betala på 61 dagar. Summan 6000 eller mer återbetalas på antingen 61 eller 90 dagar. Är summan på minst 11.000kr erbjuds enbart 90 dagars återbetalningstid.

På ett sätt kan det vara bra att amorteringstiden följer summan. Detta då större summor överlag tar längre tid att betala tillbaka. Men samtidigt skapar det mindre flexibilitet för låntagaren. Varför ska man kunna välja 60 dagar på ett lån på 10.000kr men enbart 90 dagar om lånet är på 11.000?

lånbutiken låna direkt

4/5 

Ränta

 Den nominella räntan (årsräntan) är på mellan 100-140%. Ser man sedan på den effektiva räntan blir det ännu högre med flera hundra procent. Det visar tydligt att Lånbutiken är en aktör för ”små belopp under kortare tid”  Lånas exempelvis 6000 kr under två månader betalas 1494 kr i ränta och avgifter. I jämförelse med andra snabblån ligger de därmed på en medelnivå.

Men på de större beloppen blir det riktigt dyrt. Att låna 12 000 kr under två månader kostar 3165 kr. Då blir det till och med billigare att låna samma belopp hos exempelvis Good Cash under 12 månader. Du får lägre månadskostnad, lägre totalkostnad och kan amortera under längre tid…

Ett alternativ är att välja Lånbutikens ”Brukslån”. Det är en kontokredit som alltid har lägre ränta än deras snabblån. Även med kontokrediten gäller att den är bäst på små summor under kortare tidsperioder  – annars är privatlån bättre.

 

lånbutiken vad kostar lånet

6/10

Välja Snabblån eller Brukslån?

Ser man enbart på vilka kostnader som uppstår så är snabblånet dyrare än brukslånet. Räntenivån är nämligen alltid högre. Men det finns andra nackdelar med brukslånet (kontokrediten). Man bör alltså väga in alla fördelar/nackdelar innan man väljer finansieringsform.

När ett brukslån tecknas ger lånbutiken en kredit på 10.000kr (nya kunder). Detta alltså oavsett om man ansöker om ett brukslån på ett lägre belopp. Det belopp som anges är enbart det belopp som man vill ta ut vid själva ansökan. Krediten är alltid 10.000kr. De som vet med sig att de gör av med mer pengar än de borde bör inte ansöka om denna kredit. Behovet är kanske enbart 2000kr men i och med att krediten blir på 10.000kr lockas många att använda hela krediten. Därmed har man plötsligt lånat fem gånger mer än vad man egentligen behövde. Här handlar det alltså om disciplin.

Även vid amortering gäller samma sak. Ett lån måste vara återbetalt ett visst datum. Som låntagare blir man därmed pressad att avsätta pengar från lönen för att återbetala lånet. Men när amorteringen är rörlig och flexibel är det lätt att lockas till att skjuta upp betalningen.

De som däremot har disciplinen att betala tillbaka snabbt och inte utnyttja mer kredit än nödvändigt kan använda sig av brukslånet som därmed ger en riktigt konkurrenskraftig ränta i jämförelse mot andra snabblån.

Ta lån/kredit på lånbutiken

Snabblånet tecknas i fem steg

 1. Välj lånesumma, lånetid samt fyll i personnummer, mail, telefonnummer och banknummer
 2. Identifiera dig via någon av de vägar som företaget erbjuder för identifiering
 3. Komplettera med ytterligare kunduppgifter. Exempelvis inkomst och boendeform.
 4. Godkänn de villkor som lånebutiken har
 5. Låneansökan skickas nu in.

Svaret fås direkt på datorskärmen och pengarna blir sedan överförda till låntagarens konto inom en bankdag. Om ansökan har skett före klockan 13 kommer pengarna att föras över samma dag. Är låntagaren kund hos Nordea eller Handelsbanken syns pengarna mycket snabbt och överföringar kan ske även på helger.

Faktura skickas sedan ut en gång i månaden för avbetalning på lånet.

lånbutiken låna direkt

4/5

Krav

Dessa är de allmänna kraven för att få snabblån eller brukskredit hos lånbutiken.

 • Ålder 20-70 år
 • Bostadsadress i Sverige och folkbokförd i landet sedan två år.
 • Möjlighet att styrka sin identitet via någon av de vägar som företaget kräver
 • Klarar av sedvanlig kreditprövning
 • Inte ha några betalningsanmärkningar

5/5 

Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Nej

Låna utan UC?  Nej, Kreditupplysning sker via Bisnode

Helgutbetalningar? Ja

Lån för person under 20 år? Nej

Slutbetyg 6

Besök Lånbutiken

Sammanfattning

Sammanfattning:

Lånbutiken har två olika lånformer och denna recension täcker framförallt dess snabblån. Ett lån som kan tecknas  på minst 1000kr och som mest 12.000. Med tanke på ränta och amorteringstid är det främst de lägre summorna som bör tecknas. I annat fall finns det betydligt billigare alternativ.

En fördel är att man får svar och utbetalning samma dag – även på helgdagar.

Lånbutiken: Betyg 7/10