Likvidum

Uppdaterad:
  • Jämför lån upp till hela 600 000 kronor
  • Tjänsten är helt gratis
  • Jämför mellan ett flertal banker på bara några minuter
  • Låna mellan 10.000 – 600.000 kronor
Till Likvidum

”Behöver du snabb och effektiv hjälp att jämföra lån mellan flera banker är Likvidum bolaget för dig –  få svar inom 24 timmar och ha pengarna på kontot inom ett par dagar”

Besök Likvidum för ett företagslån

Varför Likvidum?

Likvidum har funnits på marknaden ett tag och har hjälpt över 100 000 nöjda kunder att jämföra lån och räntor mellan flera banker och långivare. Du som är ute efter ett lån med ganska kort varsel och inte har tid att sitta och klicka dig in på alla långivares hemsida har hittat helt rätt om du kikar in hos Likvidum.

Låna upp till 600.000 kronor

Går du i tankar om hus eller lägenhet kan Likvidum hjälpa dig att få ett lån med grymma förutsättningar. Du som privatperson kan låna upp till 600 000 kronor, vilket är bra för dig som kanske sparar till en kontantinsats eller dylikt. Du kan även välja att samla dyra lån och krediter och baka samman det till ett enda lån. Genom att du skapar ett stort lån får du bättre översikt över din ekonomi och sänker i samtliga fall din månadskostnad.

Kostnadsfri tjänst

När du ansöker hos Likvidum är det helt gratis. Du kommer även behöva godkänna att en kreditupplysning görs i ditt namn, däremot görs det endast en sådan. Hade du själv ansökt hos alla olika långivare hade det tagits många fler kreditupplysningar vilket inte är bra för ditt ”kredit score”. Därför är du klok om du använder dig av en jämförelsesajt som Likvidum som jobbar hårt för att du ska få till den lägsta räntan utifrån dina preferenser.

Fyra vanliga frågor om Likvidum

Hur kan jag lita på att Likvidum är säkert?
Svar: De står under tillsyn av finansinspektionen samt du identifierar dig via BankID som är ett mycket säkert tillvägagångssätt. 
Om jag vill prata med en person på Likvidum, finns det en kundtjänst att vända sig till?
Svar: Ja, du kan både ringa och maila deras kundtjänst.

Lånar Likvidum ut pengar?
Svar: Nej, Likvidum jämför endast lån och lånar inte själva ut pengar.
Kan man lösa sitt lån tidigare än amorteringstiden?
Svar: Ja, du kan alltid välja att betala av mer på lånet varje månad och lösa hela i förtid.

Storlek på lånet

Hos Likvidum kan du välja att låna mellan 10.000 och 600.000 kronor. Med tanke på storleken är det bra för dig som inte har någon säkerhet att ge banken. När du ansöker om ett privatlån behöver du välja vad syftet är med lånet och finns inte just det du lånar till med i rullistan kan du bara klicka i ”övrigt”.

Amorteringstid

När du ansöker om ditt lån ska du också fylla i amorteringstid, alltså, hur länge du hade tänkt betala av ditt lån på. Du kan hos Likvidum välja att betala av ditt lån mellan 1 år och 15 år. När du har skrivit i hur mycket du vill låna samt amorteringstiden kommer det stå din uppskattade månadskostnad, alltså hur mycket du kommer behöva betala tillbaka för att lösa lånet.

Ränta

I och med att Likvidum själva inte lånar ut pengar till dig som kund är räntan väldigt skiftande mellan bankerna. Likvidum samarbetar med ett flertal långivare och banker som alla har sin lägsta respektive högsta ränta för dig som kund.

Hur beräknas räntan?

Hur låg eller hög ränta du kommer få räknas ut beroende på din livssituation. Din månadsinkomst, årsinkomst, ålder, anställning och så vidare räknas in när räntan sätts. I de flesta fall är räntan rörlig vilket innebär att den både kan sjunka och gå upp beroende på reporäntan. Alltså, räntan du får kommer sättas individuellt och för att se ett räkneexempel på ett lån kan du gå in på Lividums hemsida.

Ta lån via Likvidum

På Likvidums hemsida hittar du en hel kolumn med olika typer av lån som du kan ansöka om. Dessa är omstartslån, banklån, låna till renovering, blancolån, privatlån, båtlån, billån samt hopbakslån.

Ta ett privatlån

Om du vill ta ett privatlån, som även är kallat för blancolån, kan du vända dig till Likvidum så hjälper dem dig. För att ta ett sådant lån behöver du inte ha någon säkerhet, vilket innebär att långivaren tar en risk genom att låna ut pengar utan någon fullständig säkerhet.

Såhär gör du

Du börjar med att söka dig till Likvidums hemsida där du snabbt och enkelt ser två streck där du klickar för att få fram rullmenyn och väljer sedan det lån du vill ansöka om. Vill du exempelvis ta ett privatlån kan du låna mellan 10 000 – 600 000 kronor. Du skriver in hur mycket du vill låna samt återbetalningstiden du vill ha på lånet. Du fyller därefter i e-postadress, personnummer, lånesyfte samt mobilnummer för att sedan gå vidare.

Få svar inom 24 timmar

När du väl skickat iväg din ansökan och även identifierat dig med ditt personliga Bank ID kommer du få flera låneerbjudanden från banker och långivare som mer eller mindre tävlar om dig som kund. Du kommer få svar ifrån dessa banker inom 24 timmar och väljer du ett låneerbjudande kan du ha dina pengar på kontot redan inom ett par dagar. När du antar ett låneerbjudande signerar du snabbt och enkelt via BankID och lånet är ditt!

Lättnavigerad hemsida

Likvidums hemsida är tilltalande och är väldigt lättnavigerad vilket innebär att det är lätt för dig som kund att hitta till det du söker efter snabbt. Du som kund står alltid i fokus hos Likvidum, något de är bra på att kommunicera ut på sin hemsida.

Samarbetspartners

Likvidum har inte sparat på krutet när det kommer till samarbetspartners och det är många namn du troligtvis känner till. De samarbetar bland annat med Santander Consumer Bank som är en stor bank med ett namn få glömmer, Sevenday Bank, Nordnet Bank, Konsumentkredit och Lendify. De samarbetar även med:

Brocc
– Collector Bank
– Lån och Sparbank
Marginalen Bank
– Avida Finans
– Nordax Bank
– Credento
– MoneyGo
– Nystart Finans
– Tando Lån

Krav för att låna hos Likvidum

Trots att du kan ta exempelvis ett privatlån helt utan säkerhet måste du ändå uppfylla några krav som Likvidum satt upp för dig som konsument. De grundläggande kraven för ett privatlån är:

– Du måste ha en månadsinkomst på minst 10.000 kronor.
– Du får inte ha någon skuld hos Kronofogden.
– Du måste fyllt 18 år.

Föräldraledig, pensionär, icke fastanställd

Likvidum finns där för dig som kund och så länge du uppfyller grundkraven som är skrivna här ovanför är det inga problem att låna eller samla lån. Du kanske inte får svar ifrån exakt alla långivare som Likvidum samarbetar med, då alla har olika krav. Däremot är det många långivare som kollar på helheten av din livssituation och inte stirrar sig blind på exempelvis en provanställning eller en föräldraledighet.

Övrigt – värt att veta om Likvidum

Det är klokt för dig att veta om att du även kan försäkra dig via Likvidas olika försäkringar. Du kan enkelt och utan någon typ av förbindelse kolla vilken premie du betalar på Likvidums hemsida genom att fylla i ditt personnummer under fliken ”Betalskydd”. Är det så att du inte helt och hållet förstår vad det är för försäkring är du alltid välkommen att kontakta deras kundtjänst.

Vad innebär Lividums försäkring?

Om du olyckligtvis hamnar i någon form av knipa, exempelvis att du blir varslad eller blir sjukskriven finns Lividums försäkring där för dig. Varje månad kan du få ett belopp upp till 8 000 kronor, och som minst får du 1 500 kronor per månad. Försäkringen hjälper dig som får en 100 procentig sjukskrivning eller en 100 procentig arbetslöshet, samt dödsfall.

Krav för Likvidums försäkring

Du måste vara myndig, alltså, ha fyllt 18 år och den maximala åldern du kan vara när du tecknar försäkringen ligger på 64 år. Anledningen till den maximala åldern är att försäkringen utgår när du fyllt 65 år. Din ersättning kommer du få utbetald efter 30 dagars arbetslöshet eller sjukskrivning. Du ska även ha koll på att ersättningen betalas ut månaden efter att du skadat dig eller blivit sjuk, alltså är ersättningen förskjuten en månad.

Sammanfattning

Likvidum är låneförmedlaren som du kan vända dig till om du vill ha ett mindre lån eller ett lite större lån. Du kan välja att låna mellan 10.000 – 600.000 kronor med hjälp av Likvidums jämförelsetjänst. Du kan antingen ansöka om ett lån eller samla dina lån och småkrediter till ett och samma lån – här finns det något för alla!

Likvidum: Betyg /10