OPR Privatlån

Uppdaterad:
  • Låna 10.000-100.000 kr
  • Amortera i 1-7 år
  • Enkel ansökan
  • Betyg 5,5/10
Till OPR Privatlån

OPR Finance AB lanserade deras erbjudande för privatlån under våren 2018.  OPR satsar på att lansera något som inte kan kallas annat än ett ultrasnabbt privatlån med tanke på de stora beloppen som går att låna på väldigt kort tid.

Om du funderar på att använda OPR Privatlån skulle vi hellre rekommenderar de här långivarna:

*Good Cash för snabblån upp till 25.000kr 

*Freedom Finance för privatlån på 10.000kr eller mer.

OPR Privatlån är snabba men där slutar fördelarna. De är dyra och väldigt sparsmakade med information om sig själva och sitt erbjudande.

Storlek och amorteringstid

Hos OPR kan du ta ett privatlån på 10.000-100.000 kr och betala tillbaka på 1 till 7 år. En del refererar till OPRs erbjudande för privatkunder som ett snabblån som därmed ska jämföras i kategorin för sms-lån. Andra väljer att placera OPR i kategorin privatlån. Privatlån brukar ligga inom lånespannet 5-500.000 kr med en återbetalningstid på 1-12 år, ibland ända upp till 15 år, och snabblån brukar ligga i lånespannet 500 kr – 25.000 kr på 1 mån upp till vanligtvis 12 månader. I extrema fall kan snabblån ha en återbetalningstid på hela 36 månader, alltså 3 år, men aldrig så mycket som 7 år.

Vår bedömning är därmed att OPRs lån ska jämföras i kategorin privatlån. Lånet är ett annuitetslån vilket innebär att du kan betala tillbaka lånet snabbare än avtalad amorteringstid utan att det tillkommer några extra avgifter. Jämfört med andra privatlån så har OPR ett ganska svagt erbjudande för både lånestorleken och amorteringstiden vilket ger dem ett lågt betyg i den här kategorin.

Betyg 2,5/5

Besök OPR

Räntesats

Räntan som erbjuds ligger på hela 29,9% och den effektiva räntan sticker iväg ännu högre. Ett lån på 30.000 kr med en återbetalningstid på 48 månader ger dig som kund en effektiv ränta på hela 39,12%.

Uppläggningsavgiften är på 695 kr vilket är aningen högre än genomsnittet, överlag kan du förvänta dig max 500 kr i uppläggningsavgift för ett privatlån. Aviavgiften är även den lite högre än snittet, hos OPR Privatlån är aviavgiften på 39kr och det vanliga är cirka 30 kr.

Privatlån brukar ha räntesatser som är individuella och ligga från 2,9% upp till 18-20% där de högre nivåerna är för den som inte har en bra ekonomi i grunden eller som har betalningsanmärkningar sen tidigare. Jämför vi exempelvis med Svea Ekonomis ”Svårt att få lån” som är skapat för den som har betalningsanmärkningar så är räntan lägre i Sveas erbjudande än hos OPR Privatlån. Men skillnaden är att OPR har som krav att du är fri från betalningsanmärkningar och trots det så har de en högre ränta på sitt lån. De har alltså strängare krav och tar mindre risker i sina lån men vill ändå ha mer betalt av dig som kund. På räntan får OPR ett lågt betyg.

Betyg 2/5

opr privatlån avgifter

 

Kapitalkostnad:

Något som trots allt imponerar hos OPR är dels deras användarvänlighet och snabbhet på hemsidan men också att de redovisar kapitalkostnad, det vill sägs kostnaden för hela lånet. På första sidan står det klart och tydligt att om du lånar 30.000 kr på 48 månader så kommer du att betala totalt: 54.836 kr inklusive alla avgifter.

Teckna privatlån genom OPR Privatlån

opr privatlån ansök om lånAnsökan hos OPR görs i första hand i din mobiltelefon och hela affärsidén bygger på att det ska vara enkelt att söka om lån och snabbt att få utbetalt pengar om lånet är beviljat. Med mobilt bank-id och de grundkraven som finns för att få lån så ansöker du och får besked inom 5 minuter.

Logga in på hemsidan direkt i mobilen, eller med datorn vilket också är möjligt, fyll i önskat lånebelopp, amorteringstid samt dina kontaktuppgifter. Godkänn ansökan och signera med ditt mobila bank-id och sen är hela processen klar. När du signerat ansökan så får du svar på om lånet är beviljat eller inte, direkt i mobilen.

Om du har ansökt om lån före kl.13:15 och lånet blir beviljat så får du ut pengarna på kontot innan kl.18 samma dag. Ansöker du efter 13:15 så kommer pengarna betalas ut dagen efter.

Nu börjar vi närma oss snabbaste möjliga handläggning och utbetalningstid för ett privatlån. I den här kategorin får OPR ett bra betyg.

Betyg 4/5

opr privatlån utbetalning

Krav

1 Personen ska vara 20-70 år.

2 Årsinkomst minst 120.000 kr.

3 Personen ska ha ett mobilt Bank-id.

4 Personen får inte ha några betalningsanmärkningar.

4/5

 opr privatlån ansök via mobilen

 

Övrigt

Kundservice finns tillgänglig både på telefon och för mail, telefonen är öppen för samtal vardagar kl.09:00-17:00 samt på helger kl.12:00-15:00.

Utbetalning sker alltid i samband med att låneansökan godkänns och därmed tar det inte mer än 1 dag att få ut pengarna. Om du ansöker innan kl.13:15 och lånet blir godkänt så får du ut pengarna innan kl.18.00 samma dag.

Hemsidan är ganska tunn överlag och den information  som går att hitta är i stort sett det som krävs för att bedriva en låneverksamhet samt svar på några vanliga frågor.

Slutbetyg: 5,5/10

Besök OPR
Sammanfattning

Det märks tydligt att OPRs webbsida är utformad för mobilanvändare och att deras ledstjärna är enkelhet och snabbhet. Men där slutar också fördelarna.

Lånet har en mycket hög ränta för att vara ett privatlån och ligger i nivå med ett dåligt lån för den som har betalningsanmärkningar, men ändå har så pass bra ekonomi att ett lån kan beviljas. Samtidigt är kraven höga då den som lånar måste vara fri från betalningsanmärkningar.

Det framgår inte om den som ansöker om lånet måste ha fast anställning eller inte och om det inte krävs så bör OPR Privatlån informera om det på sin hemsida eftersom det skulle vara en fördel för dem. Storlek på lån och amorteringstid är heller inte de bästa i kategorin privatlån.

OPR Privatlån: Betyg 5.5/10