Pengino

Uppdaterad:
 • Jämför räntor hos ca 30 banker
 • En UC – Svar från många banker
 • Alltid gratis
 • Enkelt sätt att jämföra räntor
Till Pengino

Skicka in en gratis låneansökan till Pengino – De ger svar från upp till 30 långivare. Ett extremt enkelt sätt att hitta lägre ränta på privatlånet.

Samarbete avslutat – Jämför istället hos Lendo

Fördelar med Pengino

 • Få upp till 30 låneförslag inom ett dygn.
 • Ansökan är både kostnadsfri och icke-bindande.
 • Endast en kreditupplysning från UC.

Fyra vanliga frågor om Pengino

Hur fungerar Pengino?

Du skickar in en ansökan via hemsidan. Ansökan kommer ca 30 banker att få ta del av. Dessa banker svarar inom ett dygn med låneförslag. Du får många förslag och kan välja lägsta räntan

Är Pengino och Zmarta samma sak?

Nej, men Pengino använder Zmartas tjänst. Så det är exakt samma långivare som jämförs

Hur stor inkomst måste jag ha?

Du måste minst ha 10 000 kr i månaden i inkomst före skatt

Är Pengino säkert?

Ja, det är mycket säkert eftersom de använder Zmartas tjänst. En tjänst som drivs av en av Sveriges låneförmedlare med mest erfarenhet

Främsta fördelarna

För det första behöver enbart en enda ansökan fyllas i trots att du kan få svar från upp till 30 banker.

För det andra sker en enda kreditupplysning när ansökan skickas in. Det är denna som sedan ligger till grund för vad bankerna svarar på låneansökan. Därmed kommer därför enbart en kreditupplysning ske även om det är 30 banker som jämförs. Skulle man istället valt att kontakta 25 banker på egen hand skulle detta resultera i 30 kreditupplysningar.

Summa och amorteringstid

Pengino förmedlar lån mellan 5 000 kr och 600 000 kr. Det är bland det bästa som erbjuds i Sverige och därmed ges högt betyg. Amorteringstiden kan väljas från 1 år till 20 år vilket även det är toppklass.

Ränta

Räntan på 2,95 % – 29,95 %.  De olika långivarna kommer erbjuda dig olika hög ränta. Det är orsaken att det är så viktigt jämföra många långivare inför att ett lån tecknas.

Vad kostar det att låna?

På låneförslagen framgår ränta, effektiv ränta och månadskostnad.

Ta lån via Pengino

Välj belopp mellan 5000 kr och 600 000 kr.

Välj återbetalningstid vilket kan väljas mellan 1 och 20 år.

Ange personuppgifter och godkänn allmänna villkor.

Låneförslag presenteras med de första redan efter någon minut och resten inom ett dygn.  Du kan nu se vilken ränta som de olika långivarna är beredda att ge och därefter välja privatlånet med lägst ränta.

Krav

För att få ta lån hos Pengino krävs följande:

 • Minst 18 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Fast årsinkomst över 100.000kr
 • Inte ha ett skuldsaldo hos kronofogden

Samarbetar med

På denna punkt får Pengino sämsta möjliga betyg. Fördelen med låneförmedling är att ett stort antal banker jämförs via en enda ansökan. Men vilka banker de samarbetar med framgår inte. Inte en enda bank är nämnd. De skriver att de jämför 30 banker men inte vilka dessa är.

Slutbetyg 5/10 

Jämför lån hos Lendo
Sammanfattning

Då Pengino enbart förmedlar låneansökningar vidare till Zmarta  rekommenderar vi istället att Zmarta direkt då eras webbplats är tydligare och enklare. Dessutom är det trots allt de som genomför jämförelsen.

Att använda sig låneförmedlare när ett privatlån ska tecknas bör vara en självklarhet. Men gå då via låneförmedlare direkt och inte företag/webbplatser som förmedlar till låneförmedlare

Pengino: Betyg 5/10