Pengino

Uppdaterad:
  • Jämför räntor hos 25 banker
  • Låna upp till 500.000 i 15 år
  • Svar på 7 minuter
  • Helt gratis
Till Pengino

pengino loga  Att ta lån via låneförmedlare har blivit allt mer populärt vilket beror på att det är ett bra sätt att gå för att snabbt jämföra 20-talet olika banker och därmed hitta den bästa räntan. I och med att efterfrågan på att ta lån via låneförmedlare har ökat har även utbudet av aktörer på denna marknad ökat. Det finns låneförmedlare – och de som samarbetar med låneförmedlare. Pengino är alltså inte en låneförmedlare i ordets rätta betydelse då alla låneansökningar som kommer in förmedlas vidare till Freedom Finance.

pengino fördelar

Varför Pengino?

De låneansökningar som kommer in via Pengino förmedlas vidare till Freedom Finance. De i sin tur är en låneförmedlare som jämför ca 20 olika banker. Att gå via en låneförmedlare vid privatlån har två stora fördelar.

För det första behöver enbart en enda ansökan fyllas i trots att man får en jämförelse som innefattas av 20 banker. Att kontakta ett stort antal banker som erbjuder privatlån på egen hand skulle ta betydligt längre tid.

För det andra sker en kreditupplysning när ansökan skickas in. Det är denna som sedan ligger till grund för vad bankerna svarar på låneansökan. Därmed kommer därför enbart en kreditupplysning ske även om det är 20 banker som jämförs. Skulle man istället valt att kontakta 20 banker på egen hand skulle detta resultera i 20 kreditupplysningar.

Summa och amorteringstid

Pengino förmedlar lån mellan 5000kr och 500.000kr. Det är bland det bästa som erbjuds i Sverige och därmed ges högt betyg. Amorteringstiden kan väljas från 1 år till 15 år vilket även det är toppklass.

Besök Pengino

5/5

Ränta

Som lägst går det att få en ränta på 3,54% genom Pengino. De skriver att de vanligtvis förmedlar lån med räntor mellan 3,25 och 18,15%. Det är en bra räntenivå även om det är svårt att veta vad ”vanligtvis” står för. De anger även att effektiv ränta på lånen är 3,6%-33,40%.

Kapitalkostnad:

Första steget för att genomföra en ansökan är att ange belopp och amorteringstid. Då visas ”Månadskostnad” upp uträknat utifrån en exempelränta. Däremot kan man inte se lånets kapitalkostnad utifrån samma exempelränta. Det hade varit en fördel så kapitalkostnaden visar hur mycket lånet kostar totalt över lånetiden. Bara genom att ha något kortare amorteringstid kan man minska kostnaden rejält – men det framgår inte på webbplatsen.

4/5

Ta lån via Pengino

Pengino har ett samarbete med det stora kreditföretaget Freedom Finance. Detta är en klassisk låneförmedlare och det är alltså detta företag som genomför jämförelsen. Pengino gör därmed inte några egna jämförelser. De som vill göra en lånejämförelse via Freedom Finance rekommenderas att göra detta via just deras sida som kan nås här.

Den som vill ta lån via Pengino börjar med att ange önskat lånebelopp. Detta från 5000kr upp till 500.000kr. Nästa steg är att välja återbetalningstid vilket kan väljas mellan 1 och 15 år. Nu presenteras en ”estimerad” månadskostnad. Det betyder att det är ett exempel på hur stor månadskostnaden skulle vara utifrån att en viss ränta ges. Längst ner på sidan går det att se vilken räntenivå de räknat med i det specifika exemplet.

Kom ihåg att man kan få högre/lägre ränta än vad Pengino räknat med i exemplet. För att få veta vilken räntenivå som erbjuds till just dig behöver en låneansökan genomföras. En ansökan som aldrig är bindande och alltid gratis.

pengino vad kostar det

Därefter ska namn samt mailadress fyllas i samt att man godkänner allmänna villkor.

När ansökan är inskickad sker en jämförelse mellan ca 20 banker. Denna presenteras sedan för låntagare som kan välja var lånet ska tecknas.

pengino låna pengar

5/5

Krav

Pengino har en mycket enkel hemsida. Kanske för enkel. För en hel del information ”saknas”

Det går exempelvis inte att se grundläggande krav för att få göra en ansökan.

0/5

Samarbetar med

På denna punkt får Pengino sämsta möjliga betyg. Fördelen med låneförmedling är att ett stort antal banker jämförs via en enda ansökan. Men vilka banker de samarbetar med framgår inte. Inte en enda bank är nämnd. De skriver att de jämför 25 banker men inte vilka dessa är.

Det står att de samarbetar med Freedom Finance och på deras sida framgår bättre information i denna fråga. Men detta borde även synas på Penginos hemsida.

4/10

 

Slutbetyg 5/10 

Besök Pengino
Sammanfattning
Då Pengino enbart förmedlar låneansökningar vidare till Freedom Finance rekommenderar vi istället att kontakt tas med Freedom Finance direkt. Deras webbplats är tydligare och enklare. Dessutom är det trots allt de som genomför jämförelsen. Att använda sig låneförmedlare när ett privatlån ska tecknas bör vara en självklarhet. Men gå då via låneförmedlare direkt och inte företag/webbplatser som förmedlar till låneförmedlare.
Pengino: Betyg 5/10