Reducero – Ny låneförmedlare på Sverigekontanter

reducero smårutaI början av juni publicerade vi den 18:e recensionen på listan över svenska låneförmedlare. Det är företaget Reducero som i recensionen får 7 av 10 poäng.

Tjänsten som Reducero erbjuder är identisk med vad de flesta låneförmedlare erbjuder. Privatpersoner kan helt gratis skicka in en låneansökan till företaget. De ser sedan till att anslutna banker får ta del av låneansökan (samt kreditupplysning) så att bankerna kan skapa ett förslag på låneavtal. Dessa avtal presenteras sedan för den som vill teckna ett lån vilket alltså skapar att en snabb och enkel lånejämförelse sker. Personen har sedan 30 dagar på sig att avgöra om något av avtalen är tillräckligt lockande för att lånet ska tecknas. Något krav på att teckna ett lån finns däremot inte.

Företaget får höga betyg (men inte högsta) på Storlek & Amorteringstid, Ränta och hur enkelt det är att genomföra en låneansökan. I jämförelse med andra låneförmedlare når det däremot inte riktigt ända fram. De erbjuder exempelvis lån på mellan 5000kr och 400.000kr medan många har högsta nivån på 500.000kr. De samarbetar med 8 banker medan de bästa företagen på marknaden samarbetar med närmare 20.

Det är små detaljer på varje punkt som håller nere betyget något. Men samtidigt ska sägas att de överlag håller en hög medelnivå. Ett stort plus ges för en tydlig sida och en tydlig ”Frågor och Svar”.

Dessutom är det mycket tydliga med vad det är för krav som måste vara uppfyllda för att lånen ska förmedlas via företaget. Bland annat accepterar de betalningsanmärkningar (upp till 5st) vilket bör ses som en fördel. Att gå via en låneförmedlare är oftast en fördel när ett privatlån ska tecknas och detta gäller oavsett om det finns betalningsanmärkningar eller inte.

reducero låt bankerna tävla

Fördelar med att använda låneförmedlare

Att gå via en låneförmedlare, när lån ska jämföras, har flera fördelar.

Snabbare – Den som väljer att kontakta 20 banker på egen hand kommer snart inse att detta tar väldigt lång tid. Man ska hitta deras kontaktuppgifter, fylla i låneansökan och vänta in svar från vardera bank. Om en låneansökan tar drygt 5 minuter tar en jämförelse minst 2 timmar att genomföra.

Den som skickar in ansökan till en låneförmedlare behöver bara avsätta 5 minuter. Detta eftersom denna ansökan sedan kommer att ses av ett 20-tal banker. Det är alltså betydligt enklare och snabbare att gå denna väg mot att göra jämförelsen själv.

Lättare att få lån – En sak som bankerna tittar på, när de ska bevilja en låneansökan, är hur många kreditupplysningar som personen har. Den som har många upplysningar tagna på sig inom en kort period kan ha svårare att få lån. Med andra ord bör man försöka hålla nere antalet kreditupplysningar. När en låneförmedlare används sker bara en upplysning. Om man själv tar kontakt med bankerna kommer en upplysning bli taget för varje bank som kontaktas.

Samma ränta – Oavsett om man gör en egen jämförelse eller om man använder sig av en låneförmedlare kommer exakt samma räntenivå och villkor erbjudas. På denna punkt finns det alltså ingen fördel eller nackdel med att välja ena eller andra vägen.