Re:member lanserar Re:member Reward

remember flex smårutaRe:member är ännu ett kreditkortsföretag  som valt att lansera rabattsystem vid köp hos E-butiker. Det är ett system som exempelvis redan Marginalen Bank erbjudit sina kortägare. Med Re:member Rewards ges rabatt hos ca 250 E-butiker för de med Re:member Flex.

Re:member Rewards

Att få rabatten är enkelt. Gå in på ”Rewards” på Remember.se. För att sedan logga in krävs att man anger personnummer samt de fyra sista siffrorna på sitt kreditkort.

En lista presenteras sedan med över 250 olika E-butiker och företag där man kan få rabatt. Några exempel från början av 2018 är:

  • com – 12% rabatt
  • se – 10% rabatt
  • se – 8% rabatt
  • Åhlens.se – 8% rabatt
  • Sportamoore – 5% rabatt

remember rewards

Sen är det bara att klicka på gällande butik för att komma till butiken. Köpet genomförs sedan som vanligt och det är nu viktigt att betala varan med gällande kreditkort. Någon rabatt ges inte direkt vid köpet utan visas sedan på kommande kreditkortsfaktura.

De som ofta handlar över nätet kan alltså få relativt stora rabatter över året. Någon övre gräns för hur stor rabatt man kan få över ett år finns inte.

Gäller inte Re:member More

Re:member erbjuder idag två olika kreditkort, Flex och More. Det är däremot enbart de med Flex som får tillgång till Re:member Rewards. Tidigare hade Re:member även andra kort så som Re:member MasterCard. De som har detta kort kvar får även tillgång till Rewards. Det är alltså enbart More som inte ges denna fördel.

More har däremot ett bonussystem som inte Flex har. Detta bonussystem har de haft länge och innebär att 1% av köpesumman ges tillbaka i kontanter. En person som handlat med kortet för 10 000 kr en månad kommer därmed få tillbaka 100 kr på kommande kreditkortsfaktura. Det som även skiljer mot Flex (från mars 2018) är att More både har reseförsäkring och Trygghetsförsäkring. Detta i jämförelse mot Flex som enbart har reseförsäkring.

Kortens fördelar

Re:member More – Årsavgift 249 kr, samma ränta för alla, 1% i bonus på alla inköp, reseförsäkring, trygghetspaket. Se recension.

Re:member Flex – Årsavgift 0 kr, individuell ränta, rabatt hos 250 olika E-butiker, reseförsäkring. Trygghetspaket kan tecknas som tillval. Se recension

Vilket kort är bäst?

remember flex smårutaVilket av de bägge korten som är bäst gällande bonus beror på hur kreditkorten kommer att användas. En del använder kreditkortet för allmänna inköp medan andra enbart använder kortet vid E-handel för att genomföra tryggare köp.

Skulle en person köpa för 10 000 kr per månad med kortet så ger More en bonus på 1200 kr per år.

Ett alternativ är att samma person har Re:member Flex och köper följande via Rewards:

  • 5 hotellnätter a 1000 kr = 5000 kr – Rabatt 600 kr
  • Inköp via CDON.COM 2 gånger a 1000 kr = 2000 kr – Rabatt 160 kr
  • Leksaker och barnkläder via Lekmer.se 1 gång a 2000 kr = 2000 kr – Rabatt 120 kr
  • Nykund hos Mat.se 1 gång = Ett köptillfälle – Rabatt 210 kr
  • Djurmat 3 gånger a 800 kr = 2400 kr – Rabatt ca 200 kr

I detta fall ges en rabatt på 1290 kr.

Vilket kort som är bäst utifrån ett bonusperspektiv beror alltså på hur mycket man köper via internet i förhållande till övriga inköp. Den som främst handlar via E-butiker med kortet kan föredra Flex medan More är bättre för de som inte handlar lika ofta över nätet.