SEB går mot strömmen gällande ränta

Under hösten och vintern har en tydlig trend kunnat ses hos bankerna. Snitträntan på de bolån som ges har ökat. I juli var snittet hos bankerna 1,51% och i januari var den 1,56%. Detta gäller alltså generellt men det är en bank som sticker ut hakan och går mot strömmen. När de flesta andra banker sakta höjer boränta så sänker SEB.

Genom de sänkningar som SEB genomfört har de för tillfället den lägsta snitträntan som erbjuds hos storbankerna. I alla fall om man ser till längre bindningstid.  Men den som går utanför storbankerna kan få ännu lägre ränta. På ettårsräntan är SEB bäst av storbankerna men ändå hela 3 punkter efter Danske Bank som erbjöd 1,49% i snittränta.

Även på ettårsräntan är Danske Bank bättre men på längre löptider är det SEB som lyckats erbjuda bäst ränta till sina kunder.

Inte bara bra betyg på bolån

Även om inte räntan är allt så är det absolut avgörande i val av kreditgivare för bolån. Här får alltså SEB ett mycket bra betyg. Även är det kommer till privatlån har de lyckats bra med sin produkt. I vår recension får banken 8/10 poäng på det lån som de kallar för ”Enkla lånet”.SEB reklam

Lånet kan tecknas på 20.000kr upp till 350.000kr och har en ränta på från 4,18%.  Banken har även sammarbete med en rad olika organisationer och erbjuder något de kallar för ”Medlemslån”.  Ett lån där räntan inte sätts individuellt utan där alla får exakt samma ränta. De som uppfyller kraven för medlemslån kan därför få ett privatlån med 4,93% ränta.

Den uppmärksamme ser alltså att det bästa är att först ansöka om ett klassiskt privatlån och se vilken ränta som fås på detta lån. Skulle de erbjuda en högre ränta än 4,93% är det bättre att ansöka till medlemslånet och hoppas på att få lånet beviljas den vägen.