Seven Day får ”Årets Konto” av Privata Affärer

sevenday loga

Vi samarbetar inte med SevenDay längre, vi rekommenderar Axo Finans istället.

Varje år utser ekonomitidningen Privata Affärer ”Årets Bank” utifrån fler olika kategorier. En kategori som alltid finns med är huvudkategorin ”Årets Bank” vilket då är det finaste priset där juryn sätter fokus på flera delar av bankens verksamhet. Men även de mindre priserna är prestigefulla att vinna och år 2015 fick Seven Day utmärkelsen ”Årets Konto”. Detta eftersom företaget ger ”jämn och bra ränta”.

åretskontoDet som utmärker Seven Day mot många andra banker är att de ger riktigt bra sparränta (i förhållande till dess konkurrenter) och att de håller kvar vid dessa höga räntor länge. När andra har sänkt sina räntesatser har Seven Day väntat betydligt längre innan förändringar har genomförts.

Samtliga konton hos Seven Day innefattas av den statliga insättningsgarantin och räntan på det ”rörliga” kontot var i december 0,85%. I jämförelse mot andra ligger de mycket bra till även om det ibland går att hitta högre ränta. ( I dagsläget erbjuder exempelvis Collector 1%). Men en styrka ligger även i flera olika sparalternativ. En av jurymedlemmarna för ”Årets Bank” sammanfattar det hela med att Seven Day inte alltid är bäst gällande ränta men att de ligger på en hög stabil nivå. Detta till skillnad mot vissa andra banker där sänkningar och höjningar sker oftare.

Seven Day har fem sparkonton där fyra är med bindningstid och därmed även något bättre ränta. De som vill binda under kort tid kan välja 6-månaders kontot som ger 1,35%. Bara genom att binda på kort tid ökar alltså räntesatsen rejält.

Enligt Ina Einars som jobbar som marknads- och försäljningschef beror de höga och stabila räntorna på en effektiv organisation och effektiva processer. Detta säger hon till en intervju till Privata Affärer efter att banken fått denna utmärkelse.

Besök AxoFinans

Läs mer om:

Recension på Seven Day

Aktuella sparräntor hos bankerna