Sevenday får ”Årets Prisgaranti”

Vi samarbetar inte längre med SevenDay, vi rekommenderar AxoFinans istället.

I början av varje år utser tidningen Privata Affärer ”Årets Bank” i ett flertal kategorier. Den finaste är ”Årets Bank” och andra kategorier är exempelvis ”Årets mångfaldspris”, ”Årets bankränta” samt ”Årets bankprofil”.

I nummer 1/2017 presenterades vinnarna från den undersökning som genomfördes 2016 och Sevenday fick då ”Årets Prisgaranti”.

Låg ränta – och prisgaranti

sevenday årets prisgarantiSevenday erbjuder (feb 2017) en lägsta ränta på 3,75% på sitt privatlån. Som högst ränta kan man få 9,95%. De som ansöker om billån kan få en ännu lägre räntesats. På dessa lån erbjuder de en ränta mellan 3,5% och 5,95% utan att bilen behöver vara en säkerhet för lånet.

Jämför man räntesatsen mot andra aktörer på kreditmarknaden ligger SevenDay mycket bra till. Som kund behöver man inte heller vara orolig för att få lägre ränta någon annanstans. Detta eftersom de erbjuder den prisgaranti som Privata Affärer prisade banken för.

Så fungerar Prisgarantin
En person genomför en låneansökan till Sevenday och får sedan ett låneförslag gällande ränta och villkor. Om personen anser att villkoren är tilltalande tecknas lånet. Men om personen inom sju dagar efter att lånet beviljats hittar ett bättre villkor hos en annan bank kan denna prisgarantin användas. Man visar då upp villkoren för det andra lånet och påvisar att detta skulle skapa en lägre total kostnad. Detta förutsatt att det andra lånet inte har unika rabatter samt att det är på samma belopp och löptid.sevenday prisgaranti

I detta fall kommer Sevenday att matcha erbjudandet och till och med sänka räntan under detta. Som låntagare kan man därmed teckna ett privatlån hos Sevenday och vara säker på att man kommer få ett riktigt bra erbjudande.

Däremot har SevenDay en gräns för hur lågt de kan sänka sin ränta. De kommer aldrig att gå under sin egen lägsta ränta som är på 3,75%.

När Privata Affärer intervjuade banken, efter att de fått ”Årets Prisgaranti” berättar Ina Einars (marknadschef) att det mycket sällan sker att en person fått under 3,75% i ränta hos någon annan bank.

De som däremot har tecknat ett lån hos Sevenday och sedan får erbjudande under 3,75% hos annan bank kan enkelt byta bank. Sevenday har ingen uppläggningsavgift vilket gör att man aldrig förlorar på att teckna lånet hos dem även om man skulle betala av det inom någon vecka för att ha det hos en annan aktör. Det enda man betalar är den räntekostnad som uppkommit.

Flera priser genom åren

seven-day-arets-kontoAtt SevenDay får utmärkelse är inte något nytt. Detta är en relativt ung bank (startades 1997) men har vuxit snabbt och även fått flera utmärkelser genom åren. Genom att verksamheten vuxit så stadigt och att de etablerat sig som ett tydligt alternativ på lånemarknaden har de fått ”Gasellen” två gånger. Detta är ett pris som ges till företag som snabbt och tydligt etablerat sig på sin marknad.

Utöver det fick de även ett pris förra gången som Privata Affärer utsåg ”Årets Bank”. Då fick de ”Årets Konto” tack vare att de erbjöd en hög sparränta som inte ändrades speciellt ofta. I år gick detta pris istället till Collector Bank. Detta mycket tack vare att Collector i november höjde sparräntan till 1,0 % på sitt konto med fria uttag och insättningar.

Besök AxoFinans