Smart Senior ger medlemmarna billigare låneavtal

consector storrutaSmart Senior vänder sig till personer som minst är 55 år och de erbjuder ett gratis medlemskap som innebär en rad förmåner. I april 2017 fanns det via deras hemsida 321 olika rabatter riktade till medlemmarna. Bland annat kunde man få rabatt i klädbutiker, på resor och på inköp av böcker.

En av de samarbetande företagen är lånförmedlaren Consector. Genom att genomföra en låneansökan, via Consector, och uppge medlemskap i Smart Senior erbjuder företaget sig att betala eventuell uppläggningsavgift på lånet.

Betalar tillbaka kostnaden

När en lånejämförelse sker av Consector presenteras låneförslag från flera olika banker. De presenteras tydligt med bland annat räntenivå och månadskostnad på lånet. Utöver räntekostnad tar vissa kreditbolag även ut en uppläggningsavgift. En vanlig nivå på den är 295kr men det förekommer uppläggningsavgifter på upp till 595kr.

Om man som låntagare väljer att teckna ett lån som har uppläggningsavgift betalas denna avgift i samband med första fakturan. Därmed blir månadskostnaden något högre första månaden på lånet.

Det är denna avgift som Consector sedan kan återbetala till låntagarens konto. Genom att utnyttja detta erbjudande kan man alltså spara mellan ca 300-600kr beroende på kreditgivare.

consector sänka räntan

Spelar uppläggningsavgiften någon roll?

Den som vill jämföra olika lånevillkor bör framförallt titta på månadskostnaden, effektiva räntan samt kapitalkostnaden. Den effektiva räntan speglar lånets kostnad per år och kapitalkostnaden lånets totala kostnad efter hela låneperioden.

Om man bör undvika lån med uppläggningsavgift eller inte beror framförallt på hur stort belopp som lånas. Den som lånar 250.000kr behöver inte lägga stor vikt vid denna avgift utan bör istället fokusera på den effektiva ränta och kapitalkostnaden.

Är det däremot ett privatlån på 5000kr skulle en uppläggningsavgift på 500kr innebära att man betalar en avgift som motsvarar 10% av hela lånebeloppet. I detta fall är det betydligt bättre att välja ett lån med något högre ränta men utan uppläggningsavgift. Detta inte minst om man tänker återbetala lånet på kort tid ex 12 månader.

Om Consector

Consector erbjuder gratis låneförmedling vilket betyder att de hjälper privatpersoner att jämföra räntor och lånevillkor hos ett flertal olika banker. Den som är intresserad av att pressa sin nuvarande ränta, eller teckna ett nytt lån, fyller i en låneansökan och inom 24 timmar presenterar Consector låneförslag från ett flertal olika banker.. Tjänsten är helt gratis och kan utnyttjas dygnet runt.

  • Gör en låneansökan
  • Få svar inom 24 timmar från flera ledande banker
  • Välj vilken bank som lånet ska tecknas hos
  • Skriv under låneavtalet och pengarna betalas ut inom några dagar
  • Jämför och se räntor gratis – utan krav på att lån måste tecknas

Om Smart Senior

Smart Senior drivs av en rad personer som har lång erfarenhet av marknadsföring. Idén väcktes när de såg att det fanns flera kanaler som förmedlade passande rabatter till andra kundgrupper men att det saknades mot seniorer. De startade upp Smart Senior som sedan har vuxit med en rad rabatter som just är riktade till denna målgrupp. Medlemskap är gratis och utan förpliktelser. De rabatter som ges är både i onlinebutiker och i fysiska butiker.