Sms-lån direkt

Vad är ett sms-lån?

Du har säkerligen hört talas om begreppet sms-lån, som även är kallat för snabblån. Du kan kalla ett sms-lån för många olika saker, och det kallas bland annat för ett snabblån då det är enkelt att ansöka om och hela ansökningsprocessen går väldigt snabbt. Du ansöker alltså på mindre än några minuter och har sedan pengarna på kontot inom någon timme. Sms-lån kan även betraktas som ett så kallat konsumtionslån då det oftast går till just konsumtion. Ett sådant lån utmärker sig oftast genom att det erbjuds lån på en mindre summa pengar som du ansöker om via internet eller via just SMS.

Sms-lån jämfört med privatlån

Det som utmärker sig för just ett sms-lån är att du oftast har kortare tid på dig att betala tillbaka lånet än vid ett privatlån. Dessutom rör det sig oftast om lite mindre summor än vid privatlån vilket kan vara bra för dig som behöver en mindre summa pengar på kort tid. Privatlån går också i regel ganska snabbt att ansöka om, men ett sms-lån går oftast mycket snabbare och du behöver ingen säkerhet för att få ansöka om ett sådant lån. Det går även oftast snabbare för dig att fylla i en låneansökan när det kommer till sms-lån. Dessutom tillåts i princip aldrig betalningsanmärkningar vid ansökan av ett privatlån, något som en hel del långivare tillåter när ett sms-lån tas.

Såhär ansöker du om ett sms-lån

Du börjar givetvis med att klicka dig in till långivarens hemsida ifråga. Det är viktigt att du läser på lite om företaget och lånet innan du skickar in din ansökan för att du ska ha så bra koll som möjligt. Det viktigaste är att du ser till att du kan betala tillbaka det som presenteras i din ansökan. Du skriver sedan i det belopp du vill låna och även amorteringstiden du tänkt att ha på ditt lån. Därefter fyller du i några personliga uppgifter och måste sedan identifiera dig på nätet. Oftast används BankID, men vissa använder sig av Trustly som är en enkel lösning för onlineöverföringar. Det är också en slags säkerhetsåtgärd då det ändå handlar om utbetalning av en hel del pengar och som måste skyddas.

Låna pengar utan UC

Det finns en del långivare som inte gör en kreditupplysning på dig via UC, vilket gynnar dig i framtiden. Har du många kreditupplysningar i ditt namn via UC kan det bli ett problem om du senare vill ta lån eftersom det drar ner din kreditvärdighet. Många långivare använder sig av andra kreditupplysningsföretag som Bisnode och Creditsafe som alltså inte drar ner din kreditvärdighet hos UC.

Några exempel på långivare som inte tar kreditupplysningar via UC

För att slippa fler kreditupplysningar via UC får du här lite tips på långivare som använder sig av andra kreditupplysningsföretag än UC. Ett exempel är Frogtail som använder sig av Bisnode där du kan låna mellan 5.000 kronor upp till 40.000 kronor. Du kommer få pengarna utbetalda till ditt konto redan samma dag och du kan låna trots att du har betalningsanmärkningar. Frogtails fasta ränta ligger på 26 % vilket är bättre än andra långivare på marknaden vars ränta brukar ligga på 30 – 40 %.

På jämförelsetjänsten Lån Utan UC hittar du dessutom en komplett lista med lån utan UC. Ett annat företag som inte använder sig av UC är Meddelandelån där du kan låna mellan 2.000 kronor upp till 30.000 kronor. Via Meddelandelån kan du även få utbetalningar på helgdagar, vilket är högst ovanligt.

Högkostnadskredit

Det kom nya bestämmelser den första september 2018 från konsumentverket att det är lag på att det ska stå ”högkostnadskredit” om lånet eller krediten har en effektiv ränta som uppgår till referensräntan adderat med 30 %. Den här bestämmelsen trädde i kraft för att sms-lånemarknaden ska bli mer ansvarsfull då du kan låna pengar helt utan säkerhet vilket kan försätta personer utan eftertanke i dåliga situationer. Du ska alltid kolla upp räntan och vad det totala beloppet på lånet kommer bli för att slippa hamna i en dålig ekonomisk situation.

Krav för att söka ett sms-lån direkt

  • Ha fyllt 18 eller 20 år
  • Vara svensk medborgare
  • Du måste ha ett svenskt telefonnummer
  • I en hel del fall får du ha betalningsanmärkningar men ingen skuldsanering eller skuld till Kronofogden

Tips på långivare som betalar ut under helgdagar

 Ibland kan du behöva få pengar utbetalda på en helgdag och här kommer en liten lista på sådana långivare:

Låna pengar och få pengarna samma dag

Lånar du pengar hos långivaren Good Cash kan du låna upp till 50.000 kronor, vilket är i det högre laget när det kommer till sms-långivare. Här kan du ansöka trots att du har betalningsanmärkningar, var dock beredd på att räntan då kommer stiga. Ett annat tips på långivare är Daypay som erbjuder en lite mindre summa pengar att låna. Du kan låna mellan 1.000 – 20.000 kronor med möjlighet att betala tillbaka lånet på 1 till 36 månader vilket är mycket generöst.

En annan långivare som fått bra betyg är Expresskredit där du kan låna från 1.000 kronor upp till 30.000 kronor och som betalar ut pengarna riktigt snabbt!