Sverigekontanter snabbare än Kortio

nowo kortEn av Sveriges största jämförelsesajter av kreditkort är Kortio. Företaget har över 70 olika kreditkort som presenteras utifrån dess fördelar/nackdelar och kan sorteras utifrån vad man som kortägare prioriterar. Detta exempelvis om det är shopping, rese eller bensinkort som önskas.

På hemsidan står det att de har ”alla Sveriges kort på en plats”. Men det är inte helt sant även om det är extremt många. I början av februari 2016 lanserades nämligen ett nytt kreditkort i Sverige. Kortet heter Nowo och är ett samarbete mellan riskkapitalistföretaget NFT Ventures och Resurs Bank.

Fördelen med kortet är att man som kortägaren kan välja att avsätta en extra summa varje månad till ett privat pensionssparande. Man väljer exempelvis att fakturan ska vara på 2% högre belopp än man handlat med på kortet. Denna extra summa avsätts då till en speciell fond – Nowo Fond.

kortio logaI ett steg att ställa detta nya kort mot andra kort på marknaden kontaktade vi Kortio för att se hur de utvärderat kortet. Via mailkontakt fick vi svaret ” Är det ett nytt kort ?” Samma dag som kortet lanserades (8 feb) publicerades det nyheter om det på nyhetssajten Breakit och vi har även skrivit nyheter om det nya kortet på denna sida.

Denna gång var alltså vi på Sverigekontanter snabbare än den stora jämförelsesidan med nyheten om det nya kortet. Är du nyfiken på kortet kan vår recension läsas här.