Kortio

  • Jämför 120 kreditkort
  • Guider och artiklar
  • Enkel filtrering och sortering
  • Ansökan är inte bindande
  • Betyg 9,5/10
Till Kortio
  • 120 olika kreditkort 
  • Guider som hjälper dig att välja rätt 
  • Ansökan är inte bindande och kostar 0kr


Vilket kreditkort är bäst för dig?
Den frågan försöker företaget bakom webbplatsen Kortio besvara. De erbjuder en tjänst  som jämför olika kreditkort och presenterar dess fördelar och nackdelar.

Vill du jämföra många kreditkort utifrån ränta, räntefria dagar, bonus och rabatter? Då kan Kortio rekommeneras.

Vill du läsa längre recensioner och oberoende omdömen om korten? Läs istället våra recensioner på kreditkort

Besök Kortio och jämför kreditkort

Så fungerar Kortio

Kortguiden:

Snabbaste sättet att hitta rätt kreditkort är genom Kortguiden. Det är 10 enkla frågor som ska besvaras med Ja/Nej för att Kortio ska kunna filtrera ut vilka kort, av de mer än 100 kort de presenteras, som passar bäst. Det är exempelvis frågor som:

”Kommer du ibland använda krediten som ett lån?”

” Är det viktigt för dig med bra rabatter & bonus vid tankning?”

”Kommer du betala på internet med kortet”

När alla frågor är besvarade anges personnummer och månadsinkomst innan presentationen kan göras. Orsaken är både ålder och månadsinkomst styr vilka kort som går att få. Någon kreditupplysning tas däremot aldrig av företaget.

kortio-kortguiden

Via kategori:

Är det ett kreditkort med speciella förmåner inom rese, shopping, försäkringar eller mat som önskas? I så fall kan kategorisökning vara ett enkelt sätt att hitta rätt. Genom att gå in på gällande kategori presenteras de kort som anses passa.

Det finns även möjlighet att lägga in betydligt fler faktorer vilket är en rekommendation för att verkligen hitta rätt. Detta sker genom att klicka på ”Fler filter”

I detta läge kan man välja önskad kredit, räntefria dagar, maximal årsavgift, kortutgivare och korttyp.

kortio-olika-kort

Så presenteras korten

I tabelljämförelsen presenteras korten med kortfakta och några fördelar samt nackdelar. Exemplet nedan är från ”Supreme Card Gold”.

Genom att klicka på ”Välj detta kort” nås vidare information om kortet. Detta genom en inledande text om kortet och dess fördelar och sedan punktform om ”Shoppingfördelar”, ”Fördelar under resan” samt ”Försäkringsfördelar”

 

supreme gold

Vilka kort jämförs?

Kortio skriver på hemsidan att de ”Jämför alla kort”. Det är sant i den meningen att de jämför alla kort som de har med i jämförelsen. Men är alla kort med som går att använda på den svenska marknaden? Svårt att avgöra men väldigt många kort är det i alla fall.

Fördelar och Nackdelar

+ Stort utbud

Till stor sannolikhet är Kortio den webbplats som jämför flest antal kreditkort. De har som mål att presentera ”alla kort” och med över 100k ort så är det svårt att hitta något kort från den svenska marknaden som de inte har. Utöver kreditkort har de även betalkort vilket gör utbudet därmed ännu bredare.

+ Enkel filtrering och guidning

Vet du inte vilket kreditkort som är bäst för dig? Lugn, det hjälper Kortio dig med att hitta. Använd kortguiden och svara på ett antal frågor eller filtrera korten via kategori, årsavgift, räntefria dagar m.m. Det du själv behöver tänka på är vad man prioriterar för förmåner på korten. Sedan kan filtreringsfunktionerna hjälpa till att hitta rätt.

Kreditkort_bonusKreditkort_rese

– För enkel kortguide

Kortguiden är en enkel guide att använda. Men i vissa fall för enkel. Första frågan är ”Är det viktigare med mer fördelar på kortet än att kortet har låga avgifter?”. Men vad menas med ”låga avgifter”? Är det årsavgiften eller andra avgifter som menas? Exempelvis har kreditkortet från Bank Norwegian överlägset mest fördelar för de som vill flyga till budgetpriser med flygbolaget Norwegian. Samtidigt är kortet gratis.

Liknande kritik kan framför mot andra frågor. Den som är lite insatt ser svagheterna med guiden. Men det kanske inte är de mest insatta som kommer att använda den heller.

– Fakta – men inte recensioner

Kortio har fokus på fakta. De skriver tydligt olika fördelar med korten och vad man som kortägare kan förvänta sig. Däremot värderar de inte detta. Till vår kreditkortsjämförelse har vi kopplat recensioner där fördelar och nackdelar ställs i förhållande till andra kort. När Kortio skriver att Swedbanks kreditkort har en effektiv ränta på 12,09% så skriver vi ”I en jämförelse av kreditkort, år 2016, av Privata Affärer hade detta kort ”lägst effektiv ränta” På så vis presenteras fakta ur ett tydligare perspektiv.

Totalbetyg 8/10

Besök Kortio och jämför kreditkort

Sammanfattning

Sammantaget

Kortio är en snabb, enkel och smidig tjänst som ställer olika kreditkort mot varandra för att konsumenten lätt ska se vilket kort som passar bäst. Däremot blir dess enkelhet även dess svaghet. Ibland saknas längre recensioner eller förklaringar vilket kan göra att den information som lämnas kan kännas tunn.

Trots små brister och otydlighet gällande information kan tjänsten rekommenderas. Den som trots allt skulle bli missnöjd kan ju alltid byta kort. Det är ju inte många kort som har årskostnad på mer än några hundra kronor.

Besök Kortio