Supreme Card Gold

 • Bonus på alla inköp
 • Välj mellan Visa eller MasterCard
 • Sparränta på 1,1% (hög)
 • Betyg 7/10
Till Supreme Card Gold

Supreme Card Gold är ett av de tre kreditkort som Supreme ger ut. Det som särskiljer Gold mot de övriga två är att detta kort går att välja med Visa eller MasterCard. De som främst vill ha ett Visa-kort kan med fördel välja detta kort. Spelar det ingen roll (eller om Mastercard prioriteras) kan istället något av kortet Woman väljas eftersom det ger fler fördelar för samma pris.

Snabbfakta: Fördelar

 • Ränta från 12,36% till 17,32%
 • 60 dagars räntefri kredit
 • Reseförsäkring, om minst 75 % av resan betalas med kortet
 • Sparkonto med en av marknadens bästa räntor

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

60 Dagar

Ränta

12,36%

Den effektiva räntan är 16,94% vid en utnyttjad kredit på 15.000kr som beräknas betalas på 12 månader.

Sparränta
De som har kreditkort hos SupremeCard erbjuds att öppna ”SupremeSpar”. Det är ett sparkonto hos Resurs Bank med hela 1,1% ränta. Med tanke på att den bästa räntan som går att få (2017) på andra banker är ca 1% är detta en högre sparränta.

Marknadens högsta ränta, med insättningsgaranti, ges hos en rad bensinkort ex. Shells kreditkort. Därefter kommer detta kort – sen klassiska sparkonton.

supreme gold samarbete

Delbetalning

Det är även möjligt att delbeta större inköp via kortet. Det är då räntefritt och man kan välja på delbetalning upp till 6 månader. Det som då tillkommer är en aviavgift varje månad på 29kr.

4/5

Avgifter

Årsavgift:

195kr – Första året gratis

Uttagsavgift

2,97% men minst 35kr

Uttagsavgift i utlandet

2,97% men minst 35kr plus 1,97% i valutapåslag

Klassiska kostnader för kreditkort. En relativt låg årsavgift och medelkostnad på uttag. Men det är trots allt en kostnad.

2/5

Ansök om Supreme Card Gold

Kredit och korttyp

Korttyp: Visa eller MasterCard – Valbart

Kredit: 150.000kr

Både Visa och MasterCard har sina fördelar. Här kan man helt enkelt välja det kort som passar bäst. Att sedan erbjuda en kredit upp till 150.000kr är mycket bra. Få kort har kreditnivå över 100.000kr.

5/5

supreme gold kort

Bonus och fördelar

 • Reseförsäkring

När en resa betalas med kortet (till minst 75%) ingår en reseförsäkring. Det som ingår i reseförsäkringen är exempelvis; Avbeställningsskydd, Försening av allmänt färdmedel, Missat anslutningsflyg, Bagageförsening samt Självriskskydd.

 • Bonus på alla inköp

Med alla kort från Supreme fås 0,5 poäng per krona som kortet används vid inköp. Dessa poäng används sedan till att växlas in i poängshopen mot allt från hotellnätter och tekniska prylar till designprodukter.Utbudet är mycket stort i poängshopen men det ger ändå ett litet minus att inte bonusen betalas ut i pengar.

Exempel på saker man kunde köpa 2017 var:

Gåva till Cancerfonden på 50kr – Kostar 5000poäng vilket alltså motsvarar en bonus på 0,5%

SF Biobiljett- Kostar 12.000 poäng vilket motsvarar ca 0,5% beroende på biljettpris

Vagabond i 6  månader  – 25.000 poäng vilket motsvarar ca 1% i bonus

Det kan alltså löna sig att kontrollera vad varan kostar i butik för att kunna utnyttja poängen maximalt.

Det går även att få bonus på kontantuttag samt om kortet används för att betala räkningar.

supreme poängshop

 • supreme smskvittoSMS-kvitto

Att ha ett kvitto i SMS-form är enklare och tryggare än att försöka spara papperskvittot. Så länge som inköp sker på mer än 500kr går det att välja SMS-alternativet.

 • Erbjudanden från samarbetspartners

Oavsett vilket kort från Supreme som väljs ingår alltid erbjudanden från utvalda samarbetspartners. Det kan vara allt från billigare blommor till billigare möbler. Ett exempel kan tas från mars 2016 då erbjudandet var ”250kr rabatt om du köper för minst 1000kr hos Confident Living”.

 • MasterCard Priceless

Likt alla andra kreditkort från MasterCard ingår här även Priceless. Priceless är erbjudanden från en rad olika företag inom rese- och turistnäringen. I Sverige är det främst företag i Stockholm som är representerade. Men det finns även erbjudanden som gäller i andra stora städer runt om i världen.

7/10

Tillägg:

 • Betalförsäkring

Till alla kreditkort från Supreme kan försäkringstillägget ”Betalförsäkring” väljas. Det är en försäkring som ger en ekonomisk trygghet även om inkomsten plötsligt skulle minska kraftigt och det skulle vara svårt att betala krediten på kortet.

Om personen blir arbetslös, sjukskriven eller inlagd på sjukhus kan ersättning fås som täcker månadskostnaden på kortet i upp till 12 månader. Det förutsätter då att inkomstbortfallet är under en längre tid. Vid dödsfall av olycka ersätts hela skulden upp till 50.000kr.

Läs fullständiga villkor på hemsidan. Betalförsäkring tecknas enklast när ansökan om kortet skickas in men kan även tecknas vid ett senare tillfälle.

Supreme Card Gold passar dig som…

Supreme Card Gold passar dig som vill få fördelarna med Supreme Card men ha möjligheten att välja mellan Visa eller MasterCard. För det är just enbart det som skiljer Gold mot de andra korten från Supreme tillsammans att detta kort har Contactless betalning. Väger dessa två fördelar mycket tungt bör alltså detta kort användas i val av kort från Supreme.

Resterande fördelar finns på välgörenhetskortet Supreme Card Woman. Men med tillägget att även pengar skänks av kortföretaget till cancerfonden. I detta fall rekommenderas alltså Woman i första hand.

Överlag kan Supreme Card rekommenderas till de som vill ha ett billigt kreditkort med både bonus, rabatter och försäkringar. Dessutom ges en mycket hög sparränta (i förhållande till alternativen) vilket kan vara en orsak att välja kortet.

Slutbetyg 7/10

Ansök om Supreme Card Gold
Sammanfattning

Sammanfattning

Det enda som skiljer Supreme Card Gold mot Supreme Card Woman eller Green är att Gold går att få med Visa och inte enbart MasterCard. De som absolut vill ha Visa kan med fördel välja detta kort. I annat fall rekommenderas något av de andra två korten. Orsaken är att alla tre ha lika generöst bonussystem och rabatter men att de två sista utöver detta ger pengar till välgörenhet utan att det påverkar kortägaren ekonomiskt.

Vill du ha MasterCard så välj Supreme Card Woman eller Supreme Card Green. Detta för att stödja välgörande ändamål samtidigt som bonusen samlas ihop.

Vill du ha Visa kort – Då är detta ett bra val som ett allmänt kreditkort.