Remember unicef

 • Skänker 2kr till Unicef varje gång kortet används
 • Tre valfria försäkringar ingår
 • Stort utbud av extra försäkringar att teckna
 • Betyg 8/10 (Som välgörenhetskort)
Till Remember unicef

Genom ett samarbete mellan Re:member och Unicef skapades Unicef MasterCard. Ett kreditkort som verkligen gynnar de som behöver hjälp och stöd som allra mest. Detta utan att det kostar något extra för kortägaren.

Varje gång kortet används (över 10kr) skänker nämligen Re:member 2kr till Unicef. Ett kort som underlättar den ekonomiska vardagen för kortägaren och den allmänna vardagen för barn över hela världen.

Kortet finns inte längre.

För välgörenhetskort – välj ”Nallekortet” eller ”Supreme Woman

Se även andra kreditkort

 

Re:member Unicef är ett av de fyra kreditkort som ges ut av Re:member. De övriga är:

Re:member More – Ger bonus på alla inköp och extra stort reseförsäkringspaket

Re:member Flex – Med individuell ränta och utan årsavgift men färre försäkringar

Re:member – Visa eller Mastercard, och tre valfria försäkringar

remember unicef reklam

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

56 dagar

I likhet med de flesta andra kreditkort ligger de räntefria dagarna på mellan 50-60 dagar. Detta räcker gott och väl för att kunna handla ena månaden och sedan betala månaden efter.

Ränta

16,24%

Även på denna punkt ligger Unicef Kreditkortet på ”Medel”. Väldigt många kreditkort har en ränta på kring 15%.

Återbetalning

Varje månad ska minst 3% av den innestående skulden på kreditkortet betalas. Men detta till ett minsta belopp av 200kr. Betalas inte hela fakturan skjuts denna summa upp och får därmed en räntekostnad.

remember logaBetalningsfria månader

Två gånger varje kalenderår går det att välja ”Betalningsfri månad”. Detta betyder att någon inbetalning inte behöver ske på den skuld som finns på kreditkortet. Kravet är däremot att det är minst tre månader mellan dessa gratisperioder. Det krävs även att man skött sina betalningar och haft kortet i minst tre månader innan första betalningsfria månaden går att aktivera.

Den ränta som ackumuleras under denna månad läggs på kreditkortets totala skuld.

4/5

Avgifter

Årsavgift

295kr (Gratis första året)

Prismässigt kostar detta kreditkort ungefär lika mycket som de flesta andra kreditkort på marknaden.

Kontantuttag

3% men minst 35kr

Detta är i likhet med de övriga kreditkorten från Re:member och en avgift som ligger i nivå med de flesta kreditkort. Kreditkort är därmed inte ett kort som ska användas för kontantuttag utan för att handlas med. 

Kontantuttag i utlandet

3% men minst 35kr plus 1,5% i valutapåslag

Unicefkortet hjälper barn över hela världen. Däremot ska inte kortet användas som resekort i hela världen. I de delar av världen där kontantuttag behöver göras kommer kortet bli en dyr historia om resen är under en längre tid.

3/5

 

Kortet finns inte längre.

För välgörenhetskort – välj ”Nallekortet” eller ”Supreme Woman

Se även andra kreditkort

Kedit och kortyp

Korttyp: MasterCard

Kredit;: 100.000

I början ges inte kredit på 100.000 men det går att ansöka om förhöjd kreditgräns upp till denna summa.

5/5

Bonus och fördelar

 • Skänk 2kr vid varje köptillfälle

Varje gång kortet används och inköp sker för minst 10kr skänker Re:member 2kr till Unicef. Detta innebär en relativt stor summa per år som går till barn som verkligen behöver extra stöd och hjälp.

 • Skänk 150kr direkt

Första gången kreditkortet används skänker Re:member 150kr till Unicef.

 • Tre valfria försäkringar

Re:member har 12 olika försäkringar som går att teckna och som då kopplas till kortet. Den som väljer Kreditkortet Unicef får tre valfria försäkringar av dessa. Som kortägare får man alltså välja vilka tre försäkringar som man anser vara mest i behov av. Detta är en bra lösning då det många gånger följer med försäkringar med kreditkort som kortägaren aldrig har användning för.

Vill man teckna fler än tre försäkringar kan enskilda försäkringar köpas till. Detta kostar då 70kr per styck och per år. Dessa kan bytas eller läggas till när som helst under året.

 • Betalningsfri månad

Se ovan under ”Återbetalning”

remember unicef reklam2

Teckna Unicef Kreditkort

Som ”välgörenhetskort” ges högt betyg. Används kortet två gånger per dag (i genomsnitt) kommer Unicef få 1460kr. Det ger även tre gratis försäkringar. Men det är inte kortägaren som främst tjänar på detta kort  – utan de som främst behöver pengar,mat och kläder. Ett bra sätt att ge pengar utan att tänka på det.

7/10

Övrigt

 • App i mobilen

En stor fördel med Re:member är att de har en app som är mycket enkel att hantera. Därmed kan man snabbt se saldo, senaste transaktioner, köpgräns och även föra över pengar från kreditkortet till bankkontot. Appen är gratis och går att ladda hem från Appstore eller Google Play. Det krävs BankID eller Mobilt Bank-ID för att aktivera och sedan logga in på appen.

För de som har Apple finns även fingeravtrycksinloggning till ”Mitt Konto”.

 • Säker E-handel med MasterCard Secure Code

När betalning sker med kreditkortet över nätet aktiveras MasterCard Secure Code vilket betyder att MasterCard säkerställer sig om att det är kortägaren som genomför köpet och att personlig information inte lämnas ut till fel händer.

Extra tillägg

 • Betalningsskydd Plus

Försäkringstillägget Betalningsskydd Plus kan tecknas vid ansökan till kreditkortet likväl som vid ett senare skede. Kort sagt är detta en försäkring som ger ersättning om försäkringstagaren får ett plötsligt inkomstbortfall på grund av arbetslöshet, sjuskrivning eller en svår sjukdom. I det fall som försäkringstagaren avlider kommer även försäkringen att ge ersättning.

Därmed blir det ett ekonomiskt skydd för att inte hamna i en situation där det kan bli svårt att betala kreditkortsskulden till Re:member.

Om kortägaren blir sjuk/arbetslös ersätter försäkringen 5% av skulden per månad. Tack vare att den lägsta summa som måste betalas varje månad på kreditkortsskulden är 3% täcker ersättningen från försäkringen detta med marginal. Som mest går det att få denna i ersättning i 12 månader. Med andra ord kan man inte få hela skulden betald (om inte personen avlider). Men att få ekonomiskt skydd i 12 månader räcker gott och väl.

Kostnaden för denna försäkring är 0,6% av den skuld som finns på kortet varje månad.

 • Tilläggsförsäkringar – Reseförsäkringar

Som mest går det att ha 11 unika reseförsäkringar kopplade till Unicef Kreditkort. När kortet fås får kortägaren välja tre av dessa. Möjligheten finns att teckna ytterligare försäkringar. Då för en kostnad av 70kr per försäkring. Den som vill ha flera försäkringar bör däremot titta på kortet Re:member More. Här ingår betydligt fler reseförsäkringar än vad som gör i Unicefkortet.

 • Stop Service – Ett samtal spärrar allt

Stop Service är en tjänst som går att teckna oavsett vilket kreditkort från Re:member som tecknas. Tjänsten innebär att man bara behöver ringa ett enda samtal oavsett om det är passet, telefonen, plånboken eller andra värdepapper som tappats bort eller blivit stulna. När tjänsten beställs får man uppge en del information (ex. passnummer m.m.). Om något skulle hända ringer man Stop Service, som har öppet dygnet runt, och spärrar det man vill spärra. Det är sedan Stop Service som tar hand om att kontakta bank/telefonföretag osv.  Ett abonnemang räcker för hela familjen.

5/5  – Stort utbud av extra tillägg

Slutbetyg 8/10 (som välgörenhetskreditkort)

Kortet finns inte längre.

För välgörenhetskort – välj ”Nallekortet” eller ”Supreme Woman

Se även andra kreditkort

 

 

 

Sammanfattning

Sammanfattning

Den största fördelen med Unicef Kreditkort är att Unicef verkligen gynnas av att kortet används. Om en person i genomsnitt använder kortet två gånger per dag ger det Unicef över 700kr per år.

Fördelar för själva kortägaren är att det följer med tre reseförsäkringar som även går att bygga ut, betalningsfri månad och en mycket enkel app att använda. Att sedan Re:member erbjuder flera olika tilläggstjänster är även en fördel. Då är det enkelt att köpa de tillägg som gör att kortet verkligen täcker de behovs som finns.

Nackdelen sitter i att någon bonus inte ges till kortägaren. Jämför exempelvis med Re:member More som ger 1% i bonus på allt som köps och dessutom har fler reseförsäkringar.

För de som vill stödja Unicef är det ett mycket bra kort. Är man ute efter egna fördelar är det More som är bättre.

Läs mer om övriga kort.

More

Flex

Re:member

Teckna Unicef Kreditkort