Re:member kreditkort

Till Re:member kreditkort

re:member har idag ett enda kort – Se Re:member Flex 

I jämförelse mot andra kort från Re:member får däremot detta kort sämre betyg. Orsaken är övriga kort har fler fördelar och förmåner. Detta kort sticker helt enkelt inte ut tillräckligt i motsats mot de övriga tre.

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

56Dagar

Ränta

16,24%

Enligt Re:member är den effektiva räntan (räntan plus avgifter för kortet) lägre än 16,24%. De menar att den effektiva räntan är 15,89% om en kredit utnyttjas på 20.000kr. Exakt hur detta har räknats ut framkommer inte på sidan.

När fakturan kommer kan man välja valfritt belopp att betala. Det måste däremot minst vara 3% av utnyttjad kredit, men minst 200kr. Om inte hela fakturan betalas uppkommer räntekostnaden.

Delbetalning

Om ett köp sker på mellan 3000kr och 20.000kr kan kortägaren välja att delbetala denna summa med kortet. Detta brukar vara ett billigare sätt att finansiera sitt köp mot att använda sig av dyrare butikskrediter. Efter att inköpet har skett loggar man in på ”Mina Sidor” hos Re:member och väljer vilket belopp som ska delbetalas. Det går att delbetala på 6,12 och 24 månader och detta är då helt räntefritt.

Det som tillkommer är en månatlig administrationsavgift på 57kr.

re:member har idag ett enda kort – Se Re:member Flex 

3/5

Avgifter

Årsavgift:

195kr (Gratis första året)

Uttagsavgift

3% men minst 35kr

Uttagsavgift i utlandet

3% men minst 35kr samt valutapåslag på 1,5%

Här finns en liten nackdel med kortet. Men då många kreditkort just har kostnader för uttag påverkar det inte betyget speciellt mycket.

2/5

Kredit och korttyp

Korttyp:  MasterCard eller VISA

Detta är det enda kreditkortet från Re:member där kortägaren kan välja mellan om det ska vara Visa eller MasterCard som kortutgivare.

Kredit:  50.000kr

Det går även att höja krediten till 100.000kr men detta sker då genom en ansökan efter att kortet beviljats.

5/5

remember forma eget kreditkort

re:member har idag ett enda kort – Se Re:member Flex 

Bonus och fördelar

  • Tre valfria försäkringar ingår

Re:member erbjuder 12 olika försäkringar. De tre som ingår när kortet tecknas är Prisgaranti, Köpskydd och Avbeställningsskydd. Men dessa kan ändras efterhand.

Det skapar en mycket flexibel lösning då man kan välja mellan allt från reseförsäkringar till shoppingförsäkringar. Önskas fler försäkringar kan detta tecknas till en viss kostnad (Se Tillval)

  • Betalningsfria månader

Vid två tillfällen varje år går det att utnyttja fördelen ”betalningsfri månad”. Dessa två månader får däremot inte ligga efter varandra. Under dessa två månader behöver inte någon inbetalning ske på skulden. Eventuella avgifter och ränta (samt skulden) skjuts upp till kommande månad.

  • Priceless MasterCard

Likt alla kort från MasterCard så ger Re:member kreditkort tillgång till Priceless. Det är en samling rabatter och erbjudanden som erbjuds i större städer i världen. I Sverige är det främst i Stockholm som rabatter på turist- och reserelaterade tjänster/produkter kan köpas. Läs mer om Priceless.

5/10

Ansök om RE:member kreditkort

re:member har idag ett enda kort – Se Re:member Flex 

Tillval

  • Ytterligare försäkringsskydd

Utöver de tre gratis försäkringar som får väljas till kortet kan ytterligare försäkringar tecknas mot en kostnad av 70kr/år. Därmed kan kortet ”skräddarsys” utifrån kortägarens behov.

  • Betalningsskydd PLUS

Betalskydd PLUS är en försäkring som kan kopplas till kreditkortet och som ger en trygghet gällande oväntad minskad inkomst (vilket kan skapa svårigheter med att betala kreditskulden). Om en person är sjukskriven på heltid i minst 22 dagar, blir oväntat arbetslös eller får en diagnos på svår sjukdom kan ersättning ges som täcker för 5% av skulden på kortet varje månad (upp till 12 månader). Därmed betalas lite mer än månadskostnaden för kortet varje månad.

En trygghet helt enkelt för att inte sitta med en kreditskuld som plötsligt blir svår att betala. Kostnaden för denna försäkring är 0,6% av kreditskulden varje månad.

  • Stop Service

Har du tappat bort plånboken, passet, kreditkortet eller telefonen? Lugn, allt spärras med ett enda samtal.

En tilläggstjänst till alla kreditkort från Re:member är Stop Service. När tjänsten tecknas anges kortnummer, passnummer m.m. Skulle de bli stulna eller av annan anledning behöva spärras räcker det med att ringa ett samtal och därmed få hjälp med detta mycket snabbt. I tjänsten ingår även nödhjälp på resan genom räntefritt lån på 10.000kr i landets valuta samt upp till 15.000kr för att ha råd att åka hem.

Priset är 369kr per familj

re:member har idag ett enda kort – Se Re:member Flex 

Re:member passar dig som…

Remember passar dig som vill ha flexibiliteten som Re:member ger med sina kreditkort samtidigt som möjligheten finns att välja mellan Visa eller MasterCard. Dessutom ingår tre valfria försäkringar.

Fördelerna med kortet väger alltså inte tungt och en rekommendation är att titta på de andra kort som erbjuds från Re:member. Re:member Flex är gratis vilket kan vara en fördel för de som inte kommer att använda kortet speciellt ofta. De som däremot använder kortet i vardagen rekommenderas att välja Re:member More. Detta kort har betydligt fler försäkringar och inte ett minst ett bonussystem som  gör att kortägaren får tillbaka en stor summa varje år i återbäring, betydligt mer än vad kortet kostar. Handlar du för mer än ca 2500kr i månaden med kortet är More bättre rent ekonomiskt.

re:member har idag ett enda kort – Se Re:member Flex 

Slutbetyg 5

Ansök om RE:member kreditkort

 

Sammanfattning

Sammanfattning

re:member har idag ett enda kort – Se Re:member Flex