Creditfinder

Uppdaterad:
  • Låna 10.000-400.000kr
  • Jämför räntor hos 19 banker
  • Ränta fr. 3,25%
  • Betyg 6/10
Till Creditfinder

CreditFinder är ej längre aktiv. Vi rekommenderar istället Lendo

Besök Lendo för jämförelse av privatlån

Företaget Creditfinder drivs av CreditFinder Group AB vilket är belägen i Stockholm. Företaget skriver på hemsidan att de är ”en av Sveriges ledande låneförmedlare” men de är betydligt mer okända än exempelvis Lendo och Compricer. Denna recension visar även varför det kanske är så.

Creditfinder är inte någon kreditgivare utan förmedlare enbart lån till privatpersoner. Att använda sig av den tjänst som Creditfinder har är helt gratis och den ränta man blir erbjuden från bankerna är identisk med vad man skulle fått om man kontaktat banken direkt.

Varför använda Creditfinder?

Företaget lyfter själv fram tre stora fördelar med att ansöka om lån via dem som låneförmedlare istället för att ansöka om lån till olika enskilda banker.

  • Erbjudanden kommer från fler banker

En låneförmedlares kanske största fördel är att de sköter kontakt med en rad banker. Som låntagare gör man en ansökan och skickar till Creditfinder. Därefter låter de flera banker skicka in svar. Med andra ord spar man rejält med tid att gå denna väg.

  • Enbart en kreditupplysning tas

Om man själv ansöker om lån hos tio olika banker kommer man även få tio kreditupplysningar på sig. Det kan vara negativt i längden då det kan påverka chansen att få ett lån i framtiden.  Men tar man lån via en låneförmedlare tas enbart en enda kreditupplysning. En stor fördel alltså.

  • Snabbt, Enkelt och helt gratis

Detta gäller i stort sett vilken låneförmedlare eller vilken bank man än vill ta sitt lån på idag. Det är extremt lätt att ta lån i Sverige och att göra en låneansökan är alltid gratis.

Med andra ord är det framförallt de två första punkterna som lyfter upp fördelarna med Creditfinder.

CreditFinder är ej längre aktiv. Vi rekommenderar istället Lendo

Besök Lendo för jämförelse av privatlån

creditfinder fördelar

Storlek och amorteringstid

Vi CreditFinder kan man göra ansökan om lån på 10.000kr upp till 400.000kr

Det är ett brett och stort spann vilket gör att många har möjligheten att använda sig av tjänsten. De är däremot inte bäst då låneförmedlarna Lendo och Freedom Finance erbjuder lån upp till 500.000kr

Gällande amortering kan man välja på att amortera lånet på 2-15år. Det är ganska bra men de som enbart lånar 10.000kr kanske inte vill göra detta på hela två år. Men då ska man komma ihåg att alla lån går att betala av i förväg. Så även om man lägger upp det på två år så finns möjligheten att betala på en kortare period.

4/5

Ränta

Creditfinder uppger att den lägsta ränta som man kan få är 3,25% (2017). Det är i nivå med de allra flesta låneförmedlarna på den svenska marknaden. Däremot sätts alla räntor individuellt så man kan lika gärna få en högre ränta. Hur hög maximal ränta man kan få via Creditfinder framgår däremot inte. Detta kan bero på att de samarbetar med flera olika banker och att dessa i sin tur inte uppger någon högsta gräns. Men det hade varit en fördel om detta hade angetts.

Kapitalkostnad?

Lånets kapitalkostnad uppges inte. Det är vanligt att låneförmedlare uppger ett exempel i samband med att man väljer belopp och amorteringstid. Men detta saknas här. (Kapitalkostnad betyder lånets kostnad under hela låneperioden)

6/10

creditfinder funkar det

Ta lån via Creditfinder

I likhet med andra låneförmedlare är det extremt enkelt att göra en låneansökan via Creditfinder. Man fyller i hur stor summa man vill låna och om detta ska vara nylån eller om det är till för att täcka för gamla lån. Sedan väljer man återbetalningstid och fyller i en del information om sig själv. Detta med exempelvis civilstånd, arbete och boendeform.

I detta steg saknas en lånekalkylator. Det finns hos de flesta andra aktörer inom denna bransch och innebär att man kan se en ungefärlig summa på hur mycket som behöver betalas per månad beroende på hur mycket man lånar. En stor fördel som underlättar när man ska planera sin ekonomi. Men detta saknas.

När låneansökan är ifylld skickar man in denna digitalt.

Inom 24 timmar skickas sedan ett svar ut till låntagaren om vilken räntenivå som de olika bankerna erbjuder. Därefter kan man logga in på hemsidan och välja det lån som man tycker passar bäst gällande ränta och villkor. När valet är gjort skickas ett skuldebrev hem på posten som signeras och skickas tillbaka. När skuldebrevet nått kreditgivaren betalas pengarna ut.

CreditFinder är ej längre aktiv. Vi rekommenderar istället Lendo

Besök Lendo för jämförelse av privatlån

5/5

Samarbetar med

Sammanlagt företaget med 19 olika banker. Däremot framgår enbart några av dessa. Det är Wasa Kredit, Svea Ekonomi, Marginalen Bank, Collector Bank och Konsument Kredit.

Även om många låneförmedlare väljer att inte uppge alla banker som de samarbetar med så ger detta ett minus.creditfinder samarbete

Detta kan jämföras med ex. Lendo som samarbetar med 20 kreditgivare och namnger samtliga på sin hemsida.

3/56

 

Krav

Grundkravet är att man inte får ha några kreditupplysningar. Däremot kan de även förmedla lån till de som har betalningsanmärkning men inte har några skulder hos kronofogden. Men i dessa fall måste man ringa kundtjänst och diskutera olika möjligheter.

Några fler krav än detta syns inte tydligt på hemsidan. Däremot finns det krav. Som exempel måste man vara minst 18år i Sverige för att få ta ett privatlån.

Även här faller alltså företaget på tydlighet.

0/5

Slutbetyg 6. Det saknas lite för mycket information för att bättre betyg ska kunna ges.

CreditFinder är ej längre aktiv. Vi rekommenderar istället Lendo

Besök Lendo för jämförelse av privatlån
Sammanfattning

Sammanfattning

Att anlita en låneförmedlare kan vara ett mycket smidigt, snabbt och enkelt sätt att pressa sina lånekostnader. Creditfinder kan eventuellt även vara ett företag som kan göra detta. Men något riktigt bra betyg får de inte. Tanken är god med tjänsten men det saknas en hel del information till låntagaren för att webbplatsen ska vara komplett.

Att man behöver leta efter vilken summa man minimalt kan låna, att det saknas lånekalkylator och att maximalränta inte uppges är svagheter. Lägg där till otydligheter gällande krav på låntagaren samt att man inte vet hur många banker som jämförs så dras betyget ner betydligt.

Det är små detaljer men i kampen om lånekunderna borde låneförmedlarna även förmedla en riktigt bra tjänst. I detta fall når de inte riktigt fram.

Vi rekommenderar istället exempelvis Lendo

Creditfinder: Betyg 6/10