ICA Banken – Privatlån

Uppdaterad:
 • Fr 3,84% i rörlig ränta
 • Låna upp till 500.000kr
 • Amortera 3-15 år
 • Ej betalningsanmärkningar
 • Vi erbjuder lån hos ICA Banken genom vårt samarbete med Lendo
Till ICA Banken – Privatlån

ICA Banken är en relativt ny aktör på lånemarknaden men har snabbt tagit stora marknadsandelar. Det visade sig inte minst 2013 då banken fick goda omdömen i en undersökning av Svenskt Kvalitets Index. Detta framförallt för att de håller hög service och erbjuder bra produkter till konsumenten. Enligt undersökningen är generellt kunder mer nöjda med så kallade nischade banker vilket ICA-banken hamnar inom.

 • Ica Banken är en bra långivare för dig som är kund hos ICA i övrigt och har en god privatekonomi. Vi erbjuder lån hos ICA Banken genom vårt samarbete med Lendo
 • Har du betalningsanmärkningar rekommenderar vi istället att du tar hjälp av Freedom Finance.
 • Har du god ekonomi och vill ha en bank som inte erbjuder helhetstjänster utan bra lån i sig kan vi rekommendera Lån & Spar Bank.

Bättre koll på ekonomin med ICA

En stor fördel att ha bankkonto, sparande, lån eller andra banktjänster hos ICA är att man får en bättre kontroll på ekonomin då även matinköpen tydligt kopplas samman med övriga banktjänster.

Lånemässigt är ICA tydlig med en sak – det ska vara enkelt. Både enkelt att få låg ränta och enkelt att teckna lånet. Enkelhet och tydlighet  – en röd tråd som går genom hela banken. Både gällande hemsida och hur enkelt det är att ta lån.

Storlek och Amorteringstid

ICA-banken erbjuder privatlån på mellan 20.000 och 500.000kr.Det går att låna upp till 600.000 hos många andra aktörer, samt ner till 5000kr. De som vill ha riktigt stora privatlån eller riktigt små får därmed gå till en annan aktör.

Låna på upp till 15 år

Privatlånen går att lägga upp på mellan 3 och 15 år men möjligheten finns att betala av lånet tidigare om man vill göra detta. Det utan att det tillkommer några extra avgifter. Numera kan du låna på hela 20 års löptid från exempelvis Zmarta.

Enda nackdelen med detta är att de inte lånar ut mindre summa än 20.000kr och att löptiden för de större lånen är begränsad till 15 år. I annat fall får ICA bra betyg gällande summa och amorteringstid.

ica låna pengar till vad du vill

3/5

Räntesats

ICA erbjuder rörlig och individuell ränta i likhet med de allra flesta aktörer inom privatlån i Sverige. Rörlig ränta betyder att räntesatsen kan röra sig upp och ner under låneperioden. Som låntagaren bör man därför kalkylera på att ränta kan röra sig något och att man klarar detta ekonomiskt.

Max 11,95% i ränta

Individuell ränta betyder att banken tar hänsyn till låntagarens personliga ekonomi och erbjuder en ränta utifrån vilken trygghet banken anser att finns i personens ekonomi. Räntesatsen de erbjuder är 3,84%-11,95%. . Att inte erbjuda högre än drygt 12% är mycket bra men antyder också att det är ganska få som kan få lån hos ICA banken. Aktörer som erbjuder lån med upp till 20 eller 25% ränta kan låta som ett dåligt alternativ men det kan innebära att deras syn på risk är bredare. De beviljar kanske fler lån än en försiktig general som ICA Banken.

Någon uppläggningsavgift eller aviavgift (förutsatt att faktura kan skickas via Kivra) tas inte vilket höjer betyget. Detta är nämligen en av de få banker som inte har dessa avgifter. Om du betalar på avi tillkommer en aviavgift på 25 kr per gång. Tydlig information, låg ränta och ingen uppläggningsavgift ger ett högt betyg.

Test visar mycket bra ränta för ICA Banken

År 2017 lät Sverigekontanter.se en testperson med ganska god och stabil ekonomi söka ett privatlån på 20 000 kr hos ca 20 olika banker och kreditbolag (genom Lendo). Den ränta som bankerna erbjöd varierade från ca 4,5% till 20%. Ica-banken och SEB kom på förstaplats med god marginal till de andra.

ICA Banken pris lån

 

Dubbelbonus ger rabatt

ica dubbel bonusDen som har betalkort eller kreditkort från ICA och samtidigt har lån i banken får automatiskt dubbelbonus. Det betyder att bonusen, som annars är 1% på Ica, höjs till 2%. Ica har från början låga räntenivåer och för de som oftast handlar mat på Ica kan spara lite extra. Detta genom dubbelbonusen”.

8/10

Ansök hos ICA Banken genom Lendo

Ta lån på ICA-Banken

Det finns en sak som är mycket tydligt att ICA satsar på och det är just tydligheten. Den som besöker hemsidan ser mycket snabbt vad aktuell räntenivå ligger på. Detta både den rörliga räntan och dess tillhörande effektiva ränta. Även bolåneräntan presenteras tydligt.

Exempelpris för lån på hemsidan

Genom att markera hur mycket man vill låna och även hur lång återbetalningstid man vill ha visas direkt hur stor som månadskostnaden blir. Man behöver alltså inte uppge några som helst uppgifter om en själv för att man ska kunna se ”priset” för lånet. Man bör dock komma ihåg att den kostnaden som redovisas i exemplet baseras på en ränta på 5,55%. Om du får den räntan hos ICA Banken är det alltså kostnaden du ser på hemsidan som du kommer få. Får du en högre ränta blir lånet dyrare.

Flera exempelräntor att föredra

För att inte bli missvisande hade vi föredragit att man redovisade tre exempelkostnader. En kostnad för den som får en väldigt bra ränta, en för den som ligger i mitten (som exemplet är nu) och en för den som får i princip den högsta kostnaden.

Tydlighet med draglist

Genom detta kan man lätt hitta den nivå på lån och återbetalningstid som passar ens personliga ekonomi. Det man ska komma ihåg är att beräkningarna bygger på att den rörliga räntan inte rör sig vilket alltså kan ge en något felaktig bild. Den rörliga räntan rör sig nämligen och kan både gå upp och ned. Det finns däremot inte något bättre sätt att presentera kostnaden på. Däremot kan man som lånetagare testa och se vad kostnaden skulle bli om räntan går upp. Man bör räkna med att klara av en räntehöjning på några procentenheter.

 

 • Nästa steg är att ange om man är ensam låntagare eller om lånet ska delas med någon annan. Utöver det om en del eller hela lånet är till för att lösa annat lån.
 • Nästa steg blir att fylla i personlig information så som personuppgifter samt hur stor bruttolön man har.
 • Efter att övriga uppgifter fyllts i ska sedan ansökan godkännas och skrivas under

Ingen kundservice via mail hos ICA Banken

Det finns däremot en punkt som gör att ICA får ett minuspoäng. Den som kör fast eller av annan anledning vill ha hjälp med sin låneansökan kan inte få detta via mail. Banken svarar inte på några mail alls. Den som mailar till deras adress (som uppges på hemsidan) får ett autosvar som säger att ICA-banken generellt inte svarar på några mail. Däremot kommer mailet att läsas eftersom de gärna tar emot åsikter och tankar som kan förbättra bankens service. Den som vill få kontakt med banken får därmed antingen ringa eller nå dem via deras Facebook. Det drar ner betyget.

4/5

 

Krav

Det finns tre punkter som ICA-banken kräver för att man ska få ta lån hos dem.

 1. Låntagaren måste vara över 18 år.
 2. Låntagaren måste ha fast inkomst. Detta från arbete eller pension.
 3. Låntagaren får inte ha några betalningsanmärkningar.

Däremot behandlas varje låneansökan separat vilket betyder att även om man uppfyller dessa tre krav så är det inte säkert att man får ett lån.

Ica banken krav

4/5

Slutbetyg 8

Ansök hos ICA Banken genom Lendo
Sammanfattning

Sammanfattning:

Att ICA-banken har fått goda omdömen är inte oväntat då det är mycket tydligt och enkelt att ta lån hos banken. Med låg ränta och möjlighet till låneskydd skapas trygga förutsättningar för ett bra lån. Dessutom är det mycket tydligt hur stor månadskostnaden kommer att bli beroende på hur stort lån man väljer att ta samt hur många år man lägger upp lånet på.

Det gör det enkelt för låntagaren att fundera på olika möjligheter och räkna ut om man har råd med lånet eller inte utan att man i förväg måste uppge några uppgifter till låneinstitutet. Det är bara att hoppas att fler långivare tar efter ICA i dess tydlighet och enkelhet mot konsumenten.

Ansök om lån hos ICA-Banken genom att kontakta Lendo som vi samarbetar med. Lendo erbjuder lån hos ICA-Banken men jämför också och ger dig erbjudanden från 34 andra långivare.

ICA Banken – Privatlån: Betyg 8/10