Nanoflex

Uppdaterad:
 • Låna 1 000-10.000kr
 • Amortera på 61-90 dagar
 • Pengar samma dag på kontot
 • Betyg 6/10
Till Nanoflex

Nanoflex drivs av företaget Na No Invest & Finans AB. Ett företag som även driver varumärket Nanokredit.
Nanoflex marknadsförs som ”Sveriges flexiblaste snabblån”. Detta är inget som vi kan hålla med om. Det finns flera punkter på att det finns andra företag som är mer flexibla. Jämför exempelvis med brukslån på Lånbutiken

nanoflex sveriges flexiblaste snabblån

Summa och amorteringstid

Den lägsta summa som går att låna hos Nanoflex är 1000 kr och den högsta summan är 10.000kr. Amorteringstiden är 61 eller 90 dagar beroende på hur mycket som lånas.

Upp till och med 4000 – Amortering måste ske på 61 dagar

5000- 7000 kr – Amortering kan ske på 61 dagar eller 90 dagar

8000-10 000 kr – Amortering måste ske på 90 dagar.

Det finns en fördel med att företaget ”tvingar” låntagaren att ha längre återbetalningstid på de större beloppen. Det är få sonanoflex amorteringsdagarm kan betala tillbaka 10.000 på en månad. Men samtidigt borde kanske detta val ligga på låntagaren. Nu finns i alla fall alltid möjligheten att betala tillbaka i förväg vilket gör att man kan på egen hand förkorta amorteringstiden.

4/5

Ränta

Nanoflex har valt att presentera sitt lån med effektiv ränta, månadskostnad samt totalkostnad.  Att de visar upp kostnaden för lånet så tydligt är bra då räntenivåer ofta kan bli missvisande gällande smslån.

Ett lån på 1000 kr under 61 dagar har exempelvis en effektiv ränta på 1170% vilket översatt i kronor är 376 kr.

 

Prisexempel:

Låna 5000 kr i 61 dagar – Betala tillbaka 6320 kr

Låna 10 000 kr i 90 dagar – Betala tillbaka 12555 kr

Överlag ligger Nanoflex därmed på medel/medel-höga kostnader för lånen. Behövs summor på 5000 – 10 000 kr blir det billigare att välja ett årslån hos exempelvis Cash2You. Ett lån på 5000 kr ska inom ett år betalas tillbaka med 5825 kr och lånet på 10 000 betalas tillbaka med 11649 kr. Lägre totalkostnad & lägre månadskostnad.

5/10

Ta lån på Nanoflex

nanoflex villkorGenom fyra enkla steg går det att ansökan om lån hos Nanoflex

 1. Välj hur stort belopp som ska lånas samt vilken amorteringstid som önskas. Därefter fylls personnummer i varpå man klickar på Ansök nu.

Det är bra att Nanoflex är så detaljerad i den information som lämnas i första steget (när summa och amorteringstid väljs) I detta skede kan man se belopp, kostnad, hur summan ska betalas tillbaka, effektiv ränta och faktiskt ränta.

 1. Andra steget är att fylla i uppgifter om exempelvis den egna ekonomin, bankkonto .m.m. När ansökan sedan skickas iväg efter att identifiering har genomförts med E-legitimation. Det är även möjligt att identifiera sig via kontakt med kundtjänst.
 1. Om ansökan har skickats in och beviljats innan klockan 14 kommer pengarna att betalas ut samma dag. I annat fall kommer pengarna att betalas ut dagen efter innan klockan 12.
 1. Faktura för återbetalning skickas sedan till den uppgivna mailadressen. Om mailadress behöver bytas måste kundtjänst kontaktas. Skulle företaget behöva skicka ut en påminnelse skickas den till folkbokföringsadressen just av denna anledning.

5/5

nanoflex låna pengar

Krav

 • Ålder på lånetagaren måste vara 20-70år
 • Låntagaren får inte ha betalningsanmärkningar
 • Låntagaren måste ha en deklarerad inkomst på minst 50.000

5/5

Övrigt

nanoflex skefÖverdriven marknadsföring

”Vi har marknadens mest mångsidiga och flexibla urval av snabblån”

” Sveriges Flexiblaste snabblån”

Det är vad de förmedlar på hemsidan. Men har de verkligen det?

Deras kundtjänst är enbart öppet vardagar vilket kan jämföras med vissa andra som har öppet alla dagar i veckan. Gällande summor på 8000 finns ETT enda val gällande amorteringstid. Är det flexibelt?

De lyfter själv fram ”Betala enbart för de dagar du behöver lånet”. Detta alltså som en fördel. Men det gäller ju oavsett låneföretag. Så fort man betalat tillbaka pengarna betalas ingen mer ränta.

 Kortfakta:

Låna med betalningsanmärkning? Nej

Låna utan UC? Ja

Helgutbetalningar? Nej

Lån för person under 20 år? Nej

1/5

Slutbetyg 6 Detta då främst på grund av att man kan hitta lägre räntor och bättre information hos dess konkurrenter.

Besök NanoFlex

Sammanfattning

Sammanfattning

En sak som vi värderar mycket högt är tydlig information och rätt information. Gällande tydlighet från Nanoflex höga betyg. Det är enkelt att göra ansökan, det är tydligt hur detta sker och man ser tydligt vad de olika lånen kommer att kosta.

När det kommer till rätt information känns det inte lika stabilt. De hävdar at man har Sveriges flexiblaste snabblån men var ligger denna flexibilitet? De styr tydligare gällande amorteringstid än många andra aktörer. Dessutom har de högra kostnader än många andra . Lånet går inte att förlänga, skjuta upp eller på annat sätt påverka i tid. Var är flexibiliteten?

Av denna anledning rekommenderar vi inte företaget.

Nanoflex: Betyg 6/10