Re:member börjar erbjuda privatlån

remember logaFör de allra flesta är varumärket Re:member synonymt med kreditkort. I utbudet har det länge funnits tre olika kreditkort med fokus på olika kundgrupper, Re:member, Re:member More och Re:member Flex. Av dessa har framförallt Re:member More fått mycket bra betyg i vår recension.

Under sommaren 2016 breddades så utbudet med ytterligare en kredittjänst – Re:member Privatlån.

Privatlånet kan tecknas på summor mellan 10.000kr och 350.000kr och återbetalning sker på 1-12 år. Räntesatsen ligger på mellan 4,95% och 19,95% och utöver räntekostnad finns uppläggningsavgift på 395kr och en månatlig aviavgift på 29kr.

I vår recension får privatlånet ett ”medelbetyg”. På de flesta punkter ligger de just på medelnivå. Exempel kan tas från lånesumman. I Sverige finns ett flertal kreditgivare där det går att låna upp till 500.000kr medan det hos Re:member maximalt går att låna 350.000kr. Samtidigt är det ytterst få som lånar över 350.000kr genom privatlån. Det är inte det bästa lånet gällande lånesumma men samtidigt dras inte betyget ner speciellt mycket på grund av denna skillnad mot dess konkurrenter.

Det som däremot drar ner betyget är att det inte går att nå Re:member via mail eller chat. Många drar sig för att ringa (och ev. vänta i telefonkö) och upplever det betydligt enklare att skicka iväg ett mail. De har även något otydliga krav gällande vad som gäller för att kunna låna via dem.

Har framtiden framför sig

Med tanke på att Re:member är ett av de mest kända varumärkena inom kreditkort i Sverige och att kortet Re:member More är ett av de bästa gällande bonus- och försäkringsfördelar bör man kunna ha höga förväntningar på deras privatlån.

De som tecknar kreditkort har två betalningsfria månader varje år, kan välja räntefri delbetalning och har möjligheten att teckna Betalskydd. Det är fördelar som framförallt de som vill ha flexibel återbetalning uppskattar. Om Re:member väljer att bygga upp privatlånet med samma flexibilitet återstår att se men vi förväntar oss att de i framtiden levererar lika bra privatlån som de kreditkort de har.

Re:member Privatlån- I korthet

Storlek och amorteringstid – Låna 10.000kr-350.000kr. Återbetala inom 1 till 12 år. Återbetalningstiden styrs delvis av lånesumman.

Räntesats – Räntan är individuell och rörlig. De erbjuder som lägst en ränta på 4,95% och som högst 19,95%. Utöver räntan tillkommer en uppläggningsavgift på 395kr och sedan en aviavgift varje månad på 29kr.

Teckna lån hos Re:member – Det ska vara enkelt att förstå hur man tecknar ett privatlån. Det ska även vara god information kring lånet på hemsidan. De får bra betyg tack vare att fyra olika räntesatser presenteras och därmed vilken månadskostnaden skulle bli om låntagaren får denna räntenivå. Enkelt  och tydligt vilket är mycket bra.

Övrigt – Att Re:member inte går att nå via mail drar ner betyget något. Alla känner sig inte bekväma med att ringa och ibland kan det vara skönt att kunna maila utan att behöva ta hänsyn till öppettider på kundtjänst.

Krav – På denna punkt får de något sämre betyg. Det som framgår är att man måste vara 18år och ha inkomst på minst 120.000kr. Däremot framgår inte vad inkomsten får bestå av (ex. pension, lön, bidrag) samt om betalningsanmärkning är okej eller inte.

Slutbetyg 7/10

remember privatlån