Santander Mitt Kort

  • Kreditkort helt utan avgifter
  • Betala räkningar med kortet (Betalo)
  • Kreditskydd som tillägg
  • Betyg 7/10
Till Santander Mitt Kort

Detta kort ges inte längre ut av Santander.

De hänvisar istället till Santander Mitt Kort + som kan läsas om här

 

”Mitt Kort” är ett kreditkort helt utan avgifter. Det är också kortets allra största styrka. Här finns varken årsavgift, uttagsavgift eller valutapåslag. Ett kort som därmed passar för de som ofta gör uttag med kortet eller vill ha ett kort på utlandssemester som inte medför kostnader.

Kortet marknadsförs med ”Perfekta kortet på resan” men det är inte helt lätt att hålla med om det. På resan finns två fördelar – att det ingår reseförsäkring och att det inte är några avgifter. Men jämförs detta kort mot klassiska ”resekreditkort” ligger det inte i topp.

Fördelen är att det inte har några kostnader – och fördelarna stoppar där.

Ränta och Räntefria dagar

Räntefria dagar:

60 Dagar

De kort som har allra flest räntefria dagar har 60 Dagar. Detta är alltså mycket bra.

Ränta:

14,95%

Kring medelränta vilket är godkänt.

4/5

Avgifter

Årsavgift:

0kr

Kontantuttag:

0kr

Kontantuttag i utlandet:

0kr – Inget valutapåslag

Här ligger kortets styrka. Det är få kort som är helt utan dessa kostnader. Däremot värderas inte denna punkt speciellt högt i recensionen. Orsaken kan läsas om längre ner under ”Välja gratis kreditkort eller inte?”

Detta kort ges inte längre ut av Santander.

De hänvisar istället till Santander Mitt Kort + som kan läsas om här

5/5

Ansök om Mitt Kort

Kredit och Korttyp

MasterCard

Kreditgräns:

100.000kr

5/5Perfekta resekortet

Bonus och fördelar

Mitt Kort från Santander har en stor fördel. Men fördelen hittas inte under ”Bonusar och fördelar” utan under ”Avgifter”. Fördelen är nämligen dess avgifter (eller obefintliga avgifter). Som visas ovan finns ingen årsavgift, ingen uttagsavgift och inget valutapåslag. De andra fördelarna med kortet visas nedan:

reseförsäkring på mitt kortReseförsäkring:

I likhet med alla andra kreditkort så ingår det även reseförsäkring i Mitt Kort. För att försäkringen ska gälla krävs det att minst 75% av resan är betald med kortet. Försäkringen gäller alltid för hela familjen oavsett om man reser tillsammans eller på egen hand. De delar som ingår är Avbeställningsskydd, Ankomstförsäkring, Försening av bagage, Olycksfall på resan, Självriskeliminering för hem- och bilförsäkring samt Självriskeliminering på hyrbil i Sverige och i utlandet.

Detta kort ges inte längre ut av Santander.

De hänvisar istället till Santander Mitt Kort + som kan läsas om här


Rabatt på Betalo

Via Betalo går det att betala räkningar med kreditkortet. Genom att lägga alla räkningar på kortet samlas hela månadens kostnader på en och samma faktura. Det kan därmed bli lättare att få överblick över månadens samtliga utgifter.

MItt kort betaloDessutom finns fördelen att man får upp till 60 dagars räntefri kredit när kortet används. Ett smidigt sätt att skjuta upp betalningen på hyran, telefonräkningen m.m. de månader som pengarna inte riktigt räcker. Med Mitt Kort kostar betalningar via Betala 1% istället för ordinarie 1,9%.

Den som får en hyresavi på 6500kr och inte vill betala den direkt kan alltså lägga över kostnaden på kortet och få upp till 60 dagars räntefri kredit. För detta betalas då enbart 65kr.

Min Shop

Oavsett vilket kreditkort som väljs från Santander så ges alltid tillgång till ”Min Shop”. En webbshop där det finns erbjudanden på en rad kända märken och med upp till 60% rabatt.

MasterCard Priceless

Alla kort som är anslutna till MasterCard ger tillgång till MasterCard Priceless. Det är rabatter och erbjudanden i ett stort antal stora städer över hela världen. De erbjudanden som finns i Sverige går att utnyttja i Stockholm.

3/10

Välja gratis kreditkort eller inte?

Mitt Kort har inte några avgifter vilket kan vara lockande. I vissa fall är det även det ekonomiskt bästa valet. Men för den som använder sitt kreditkort i vardagen till allmänna inköp är det knappast bäst.

Exempelvis kostar Re:member More ca 300kr per år. Kortet har även uttagsavgift på 35kr per gång. Men samtidigt ges en bonus på 1% på alla inköp och 11 försäkringar ingår i kortet. Den som handlar med kortet för 5000kr per månad kommer få en bonus på 600kr per år. Därmed är bonusen större än årskostnaden och det blir bättre ekonomiskt att välja detta kort. Dessutom ingår då även försäkringar och andra förmåner.

Skulle däremot samma person göra ett kontantuttag i månaden i en automat skulle kostnaden bli 720kr för Re:member More. Efter bonusen är bortdragen är kostnaden 120kr.

Ett annat alternativ är Coop Med Mera Mer. Ett kort som har årsavgift men inte någon uttagsavgift eller valutapåslag. Bonus ges på 0,5-2% på alla inköp och rabatter/försäkringar ingår. Kortet kostar 348kr.

Det viktigaste i val av kreditkort är att se på sitt köpmönster och välja kreditkort utifrån det. Bonusar och rabatter väger i de flesta fall över till fördel mot låga avgifter.

Extra

Kreditskydd – Till kortet går det att teckna försäkringen Kreditskydd. Om kortägaren blir sjukskriven under längre tid, eller ofrivilligt arbetslös, betalar försäkringen hela månadskostnaden i två månader. Om personen fortfarande är sjukskriven eller arbetslös efter denna tid löses hela skulden.  Läs mer om kreditskyddet här.

Santander Mitt Kort passar dig som:

Santander Mitt Kort passar dig som framförallt prioriterar ett kort som är gratis. Kortet har ingen årsavgift, ingen uttagsavgift och inget valutapåslag. Helt gratis.

Det kan därmed bland annat rekommenderas som ett ”extrakort” på resan. Många andra kort har både valutapåslag och uttagsavgift i utlandet vilket gör de dyra att använda utomlands.

Slutbetyg: 6

Detta kort ges inte längre ut av Santander.

De hänvisar istället till Santander Mitt Kort + som kan läsas om här

Sammanfattning

Sammanfattning

Den som främst prioriterar att ett kreditkort ska vara gratis och helt utan avgifter kan med fördel välja Mitt Kort från Santander. Det är ytterst få kort som är helt och hållet fri från avgifter men det gäller alltså detta kort.

Däremot är det även kortets enda fördel. Här finns ingen bonus, inte några övriga försäkringar än reseförsäkringen och utbudet av rabatter är starkt begränsat.

Kortet är gratis – men priset man får betala är ett stort antal andra förmåner.