Bästa kreditkorten för din nästa resa


Kreditkort för resa

Genom att använda rätt kort på dina resor kan du spara pengar och även få extra bonusar. Använder du däremot fel kort kan du få oväntade avgifter, råka ut för dyra valutapåslag och en hel del onödiga besvär som du helst vill slippa ha att göra med under semestern.

Inlägget är skriven för dig som vill resa snart och funderar på vilket kreditkort vore bäst. Vi tar hänsyn till saker årsavgifter, valuta påslag, bonuser & förmåner samt de olika försäkringarna som tillkommer korten.

Faktorer och förmåner att ta hänsyn till

StopService: 

StopService gör din resa lite tryggare. Det är en enkel tjänst där man ringer ett telenummer för att spärra kort, telefoner m.fl. Skulle plånboken bli stulen kan man till exempel se till att alla kort spärras. Man kan även få ett räntefritt lån i landets valuta för att ta sig hem och klara sig under resan.

Concierge Service

Man kan se Concierge Service lite som att ha en assistent som hjälper dig med lite allt möjligt på dina resor. Concierge Service kan assistera med att boka ett hotellrum, boka resturang eller ta fram vägbeskrivningar om man behöver det. Conceierges uppgift är att se till att din resa går till så bra som möjligt utan krångel eller huvudvärk.  

Valutapåslag

Valutapåslagsavgiften ligger oftast mellan 1.5-2% vid köp och uttag utomlands. Det är förhållandavis vanligt att den här kostnaden kan springa iväg då påslaget oftast inte syns på uttaget som en avgift. Vissa kreditkort har inga som helst valutapåslag och själva avgiften kan variera. Handlar du mycket och ofta utomlands kan det absolut vara värt att välja ett kreditkort utan eller med lite lägre valutapåslag för att spara så mycket pengar som möjligt.

Årsavgift

En sak att hålla koll på är årsgiften. Här får man även se sig upp för och vara försiktig. Många kreditkort erbjuder första året utan avgift. Glöm inte att säga upp kortet om du bara ska använda det ett fåtal gånger för att slippa en alltför dyr årsavgift. 

Uttagsavgift

Ett bra resekort kommer inte med uttagsavgift när man är utomlands. En vanlig bank kan ta en avgift på 30-40kr vid varje tillfälle man tar ut pengar utomlands. Om man är i ett land där kontanter används primärt kan dessa avgifter springa iväg väldigt fort speciellt när avgiften läggs sedan på avgiften som vanligtvis tillkommer majoriteten av med utländska bankautomater.

Gratis Lounge Access

Flygplatslounge håller generellt sett en högre nivå än övriga flygplatsen. Ett perfekt ställe att ta det lugnt och njuta av mat, drycka, wifi m.fl innan ditt flyg.  

Reseförsäkring

Att det ingår en bra reseförsäkring är nog det absolut viktigaste när det gäller ett bra resekort.  Ett kreditkort med en bra reseförsäkring kan underlätta hjälpa dig både före och under resan.

Om du eller någon du reser med blir sjuk innan resan, råkar ut för andra besvär eller hinder kan man nyttja kortets avbesätllningsskydd. Om resan bokades med kortet  kan kreditkortsbolaget hjälpa dig få pengarna tillbaka.

Under resan kan resekortet hjälpa till med en hel del, om man skulle till exempel råka ut för en olika, tappa en värdesak eller om ens flyg blir försenat och man behöver ett hotellrum för natten.

Det kan därför vara riktigt fördelaktigt att köpa majoriten av resens kostnader, om inte hela med ett bra resekort.

 Bonusprogram med resekort

Majoriteten av kreditkorten kommer med bonus och förmåner som du som kund kan nyttja av. Förmånerna som du får med ett resekort är oftast förknippade med resor. Det kan vara rabatt på flygg och hotell eller att man får större förmåner när man köper reserelaterade saker.

Resekreditkort

Supreme Card World

supreme card world stor

 Supreme Card World sticker snabbt ut då den har StopService, Reseförsäkring & Conciergeservice. Den ger även tillgång till VIP lounger.

Reseförsäkringen Supreme Card World erbjuder lämnar ingenting åt slumpen. Betalar du majoriteten av din resa med kortet kan du definitivt känna dig trygg och omhändertagen. Supreme Card World reseförsökring täcker det mesta, om inte allt, man kan råka ut för under resan.

Supreme Card World har även generösa bonuspoäng på alla köp som man kan sedan växla mot reserelaterade köp. Speciella och exklusiva erbjudanden finns även hos Supreme Card Worlds samarbetspartners.

Men alla bonusar, förmåner, tjänster och försäkringar kommer med ett pris.

Man får 60 räntefria dagar och en ränta på 16.32% men med alla administrationsavgifter och dolda kostnader kan den effektiva räntan faktiskt ligga närmare 27.89%.

Supreme Card Worlds årsavgift är en ganska saftig 1069kr.

Det tillkommer flera kostnader som påverkar dig som är ute och reser. Uttagsavgiften i utlandet är nämligen 2.97% och ett valutapåslag på 1.97% tillkommer också. 

Men bonusarna och tryggheten kortet erbjuder är svårt att slå.

Kortet är mest rekomenderad till dig som reser väldigt ofta och vill njuta av extra comfort och trygghet.

Läs mer om Supreme Card World Här

Bank Norwegian Kreditkort

bank norwegian kreditkort storruta

Bank Norwegian Kreditkort har länge ansetts vara en de av bästa resekorten. Kortet kommer helt utan dolda eller oväntade avgifter och ger dessutom en 0.5% bonus på alla inköp. 

Man får de bästa förmånen med kortet när man reser med Norwegian. När man reser med Norwegian kan man oftast få 5-20% rabatt på flygbiljetten köpta med kortet. Reseförsäkring ingår även och som ytterliggare förmån har man bonus i övriga affärer.

Det finns även en användarvänlig mobilapp som fungerar för iOS och Android. Via appen kan man få ett överblick på saker som utgifter, outtnyttjade bonuspoäng och annat viktigt som hör till kortet. 

För djupare information och en opartiskt recension om Bank Norwegian Kreditkort kan du klicka här.

Collector Bank Easyliving kreditkort

easyliving storruta

Easyliving kan främst rekomenderas om du reser mycket och vill undvika stora valutapåslag medan du är utomlands. Easyliving tar ingen som helst valutapåslag och kan därmed spara en förmögenhet till dig. 

Easyliving är gratis första året men därpå kostar 175kr per år. Dessvärre finns det även uttagsutgifter på 3% (Minst 45kr)

Easyliving erbjuder dock evenemangsförsäkring, förlängd garanti på hemelektronik, shoppingrabatter och leveransförsäkring bland annat för att väga upp det.

Easyliving har även en relativt låg kreditränta och en räntefri period på 56 dagar.

Läs mer om Easyliving här.

 

Marginalen Traveller

traveller storruta

Marginalen Traveller har nischat sig och lagt extra fokus på utomlandsresor. 

Det första man märker med Marginalen Traveller är att de sticker ut på ett väldigt dåligt sätt i och med att de har: Årsavgift (395kr), uttagsavgift (3%) och valutapåslag (1.65%).

Marginalen Traveller kompenserar däremot upp det genom att erbjuda flera generösa bonusar.

Alla köp med kortet belönas med poäng. 14 poäng per 100kr. Man kan sedan använda poängen och växla dem mot resor, upplevelser, resväskor eller andra liknade reserelaterade produkter.

Marginalen Traveller erbjuder även väldigt många breda och generösa försäkringar som kan skydda dig på dina resor.

Därför kan Marginalen Traveller vara ett alternativ för dig när du ska resa.

Läs mer om Marginalen Traveller här.

Vi på SverigeKontanter har även skrivit recensioner om flera av marknadens kändaste kreditkort. Vi skriver om allt du behöver veta innan du skaffar ett kreditkort. Läs igenom våra recensioner här.