Klädföretag erbjuder extremt dåliga lånevillkor

halens smårutaHar du sett den perfekta skinnjackan eller bara ”måste” ha en ny sommargarderob? Pengarna är slut och du lockas av att låna till konsumtion. Gör det inte! Att låna till konsumtion är aldrig en rekommendation. Att dessutom låna hos klädföretagen är ännu sämre. Orsaken är att räntorna för de som lånar hos exempelvis Ellos eller Halens är betydligt mycket större än på ett privatlån hos en klassisk kreditgivare.

Halens är ett av de klädföretag som erbjuder lån till sina kunder. De har lån på mellan 1000kr och 30.000kr vilket tydligt visar att de vänder sig till de som vill handla hos företaget men för tillfället inte har råd. De som lånar pengar får då göra detta till en ränta på närmare 30% (29,04%). Detta kan jämföras med en mängd kreditbolag som erbjuder privatlån ner mot 5-10% i ränta.

Det finns visserligen ett flertal företa som erbjuder ränta kring 30%. Men då handlar det om att man vänder sig till personer som har betalningsanmärkningar. Med dessa skapas en högre risk och kreditgivarna kräver i gengäld högre ränta för att täcka risken. Ett exempel är Blue Step och Good Cash. De bägge erbjuder ränta under 30% per år. Men detta alltså till de med betalningsanmärkning.

Halens i sin tur accepterar inte betalningsanmärkningar. De har högre ränta men ändå högre krav på låntagaren än exempelvis Good Casch – Det är inte speciellt konkurrenskraftigt

Måste pengar lånas så ska det inte ske via Halens. Gå via en låneförmedlare, ex Lendo som jämför kring 20 banker. Pressa priset på lånet vilket gör att du i längden får mer pengar kvar till klädinköpen – om de nu är så viktiga att du måste låna till dem.

halens ansök här