Hemköp Kreditkort

OBS – Hemköp slutade med kreditkort 31/12-2016 – Välj annat kreditkort

Till Hemköp Kreditkort

hemköp kreditkort

OBS – Hemköp slutade med kreditkort 31/12-2016 – Välj annat kreditkort

Ränta och räntefria dagar

Räntefria dagar

Med kostnad för kontantuttag och ett bonussystem som är tillräckligt fördelaktigt får Hemköps Kreditkort inte något speciellt bra betyg.

Finns det någon fördel att betala maten på Hemköp med Hemköp Kreditkort istället för något annat kreditkort? Nej- egentligen inte. Så länge som bonuskortet (gratis) dras fås nämligen samma bonus på inköpet i butikerna.

Skaffa gratis medlemskort för att samla bonus – betala med kort från Coop eller Re:member. Det ger bättre bonus och fler fördelar mot att betala med Hemköps Kreditkort.

54 dagar

Klart godkänt då detta är i nivå med många andra kreditkort. .

Ränta

12,55%

Att erbjuda en räntan en bit under 15% är riktigt bra. Detta gör att Hemköp kommer bland de bättre kreditkorten gällande denna punkt. Man ska däremot komma ihåg att vissa avgifter tillkommer. Den effektiva räntan blir lite mer än 15% – beroende på låneskuldens storlek.

Återbetalning

Varje månad skickar Hemköp ut en faktura på det belopp som kortet används för under föregående period. Så länge som hela summan betalas kommer inte någon räntekostnad att uppstå. Om man istället vill delbetala denna faktura är detta möjligt. Den minsta summa som måste betalas är 5% av krediten som används men minst 100kr per månad.

 Inlåningsränta:

0,2%

Det är inte alla kreditkort som erbjuder inlåningsränta. Så även om det är en låg ränta Hemköp erbjuder så är det positivt. Det är trots allt mer än vad många andra kreditkort kan ge.

4/5

OBS – Hemköp slutade med kreditkort 31/12-2016 – Välj annat kreditkort

Avgifter

Årsavgift

130kr

Nästan hälften mot vad många andra kort kostar. Men det är ändå inte den största anledningen att teckna detta kreditkort. Fördelen (rent ekonomiskt) är den bonus som fås för den som ofta handlar på Hemköp. Läs mer under ”Bonusar”

Kontantuttag

2% men minst 35kr

Många kreditkort har denna avgift. Men jämfört med ICA och COOP så är det dåligt då bägge dessa har gratis uttag.

Kontantuttag i utlandet

2% men minst 35kr  – Ingen valutapålägg.

Att de inte har något valutapålägg är bra. Men det är tydligt på flera punkter att detta inte är ett resekreditkort.

2/5

Kedit och kortyp

Korttyp: Visa

Kredit;: 5000-50.000

Jämfört med många andra kreditkort är 50.000kr i kredit relativt lågt. Det är fullt möjligt att klara sig på den kreditnivån så länge som inga resor eller större investeringar genomförs. Men om så sker kan det mycket väl bli att man ” slår i taket”. I en uträkning som de visar på hemsidan betalar en storfamilj ca 20.000kr med kortet varje månad. Att de för resterande 30.000kr ska ha råd med en resa för 4-5 personer är inte helt självklart.

3/5

Ansök om Hemköp Kreditkort

OBS – Hemköp slutade med kreditkort 31/12-2016 – Välj annat kreditkort

hemköp kreditkort infoBonus och fördelar

  • 0,5% på allt som handlas

Var än man är i världen ger alla inköp med kortet en bonus på 0,5% av beloppet vid inköp.

  • Upp till 2% på Hemköp

Att Hemköps Kreditkort ger störst bonus på Hemköp är väll kanske inte någon överraskning.

All bonus går enbart att växla in hos Hemköp.

  • Reseförsäkring

Om kreditkortet används till att köpa in en resa ingår även en reseförsäkring. Som kortägare behöver man inte göra något mer än att betala minst 75% av resan med kortet för att försäkringen ska gälla.

  • 15 öre rabatt hos Preem

När kortet används på Preem ges 15öre rabatt per tankad liter. Detta oavsett drivmedel.

  • Rabatter och erbjudanden hos samarbetspartners

På hemsidan går det alltid att se aktuella erbjudanden från Hemköps samarbetspartners. Ett exempel är Best Western Hotell som ger 20% rabatt för de som vill hyra hotellrum på helgerna. Dessa erbjudanden presenteras även i den kundtidning som skickas ut till kreditkortsägarna.

Hur mycket spar du?

Hemköps kreditkort är främst för de som köper mycket mat på Hemköp och tankar hos Preem. I en uträkning på hemsidan har de räknat på en familj som köper mat för 8000kr per månad, köper varor i andra butiker för 10.000kr per månad och tankar 120 liter per månad. Utöver det värderar de reseförsäkringen till 250kr per person och år.

Sammanlagt sparar familjen 3886kr per år med detta kort. Av detta är ca hälften bonus som fås vid inköp på Hemköp. De som handlar främst på andra butiker bör jämföra fördelarna mot de andra korten. Utöver det går det faktiskt att få bättre bonus genom att använda vanligt bonuskort och kombinera detta med ett kreditkort som ger 1% å allt som köps in (Ex Re:member more).

För de som handlar mycket på Hemköp borde det vara en självklarhet att få mest bonus genom att använda kreditkortet från denna kedja. Men både Hemköp och ICA har byggt ett bonussystem som faktiskt missgynnar dem. Detta ger ett rejält minus till dessa två bolag gällande deras kreditkort. Läs mer under ”Matbutikerna gynnar inte sina egna”.

Ett annat minus är att bonusen enbart går att växla in hos Hemköp.

Läs även gärna vår uppställning ”Bästa matkreditkortet

5/10

Övrigt

Det kan ev. finnas försäkringstillägg till detta kreditkort. Men det är inte något som tydligt går att hitta på hemsidan. Informationen är i vissa aspekter ganska dålig. Det var exempelvis inte heller lätt att hitta kostnaden för uttag i automat. Här kunde de varit betydligt bättre.

OBS – Hemköp slutade med kreditkort 31/12-2016 – Välj annat kreditkort

Slutbetyg: 5/10 Kortet måste vara mer fördelaktigt för att få bättre betyg. Detta främst för sina egna kunder. Rekommenderas främst till de som nästan enbart handlar om Hemköp och inte vill dra två kort vid betalningstillfället.

Ansök om Hemköp Kreditkort

hemköp loga

Sammanfattning

Sammanfattning

Hemköp får ett relativt dåligt betyg gällande deras kreditkort. Detta utifrån några punkter.

Dålig bonus – Det är bättre att kombinera ett vanligt bonuskort med ex. Re:member kortet (eller Coop-kortet) än att enbart betala med Hemköps Kreditkort. Så bör det inte vara. Bäst bonus bör ges till de som främst gynnar detta företag. Överlag presenterar de även färre fördelar än vad både ICA och COOP gör.

Uttagsavgift – Att få betala en avgift för uttag i automat brukar inte ge minus i dessa recensioner. Detta eftersom det är så vanligt. Men Hemköp är ett matkreditkort och därmed ska det jämföras lite extra mot konkurrenterna inom denna bransch. I så fall är de sämst då både ICA och COOP erbjuder gratis uttag.

De får även ett litet minus för låg kreditgräns. Fördelen ligger i låg ränta men – det räcker inte.

Handlar du mycket på Hemköp och inte först vill dra ett bonuskort och sedan betala med ett annat kreditkort så är det detta kort du bör skaffa. Ett enkelt sätt att få bonus på Hemköp och sedan få detta på en och samma faktura. Men vill du ha bättre bonus, lägre uttagsavgifter eller högre kreditgräns är det andra kort du bör välja på.

Läs gärna recension på:

Ica Kreditkort

Coop Kreditkort

Bästa matkreditkortet