Mitt Kort – Trygga Köp

 • Maxkredit 10.000kr
 • Ränta 19,95%
 • Många shoppingförsäkringar
 • Betyg 5/10
Till Mitt Kort – Trygga Köp

Många kreditkort har en inriktning som gör att de är speciellt anpassade för vissa konsumenter. Mitt Kort – Trygga Köp är specialanpassat som ett shoppingkort där användaren vill ha extra trygga köp. Det är ett av de kreditkort som erbjuds från Santander. (Se övriga här)

Räntmitt kort trygga köp korteta och räntefria dagar

Räntefria dagar

Upp till 60 dagar

Detta är nivå med de bättre kreditkorten

Ränta

19,95%

Räntan är därmed något högre än medel. För den som ofta skjuter upp betalningen kan ett kreditkort med ränta ner mot 10% rekommenderas. Om man däremot betalar i tid kommer ingen räntekostnad uppstå och därmed är räntesatsen inte lika viktig i val av kreditkort.

Om delbetalning sker tillkommer även en aviavgift på 30kr.

 

2/5

 Avgifter

Årsavgift

295kr (Gratis första året)

Kontantuttag

3% men minst 35kr

En viss nackdel men samtidigt är det så många andra kreditkort som har denna kostnad att det inte ger kortet allt för stort minus.

Kontantuttag i utlandet

3% men minst 35kr plus 1,5% i valutapåslag

Även detta är en nackdel men även här är detta mycket vanligt bland kreditkort. För de som söker ett kort med gratis uttag i utlandet (och inom Sverige) kan ex ICA:s kreditkort samt COOP:s kreditkort rekommenderas.

 3/5

Kedit och kortyp

Korttyp: MasterCard

Kredit: 10.000kr

Detta är ovanligt lågt och så pass dåligt att det drar ner det samlade betyget. Med ett kreditkort ska man kunna handla en hel månad utan att krediten tar slut. Det är knappt att det är möjligt med detta kreditkort. Dessutom framställs det som ett extra bra shoppingkort vilket blir lite dubbeltydigt.

1/5

Teckna Mitt Kort Trygga Köp

Bonusar och fördelar

 • Delbetala hos utvalda butiker

Genom samarbete med en mängd butikskedjor kan olika delbetalningsmöjligheter erbjudas genom Mitt Kort – Trygga Köp. Man kan exempel välja mellan att betala räntefritt eller med ränta och låg total månadskostnad. För att få ta del av denna tjänst måste man däremot ansöka om detta. 

 • mitt kort trygga köp säkraFörlängd Garanti

Vitvaror och elektronik som betalas med Mitt Kort – Trygga Köp får automatiskt en garantitid på tre år. Om ett så kallat fabriksfel skulle upptäckas kan alltså garantin åberopas i tre år. När dessa varor köps in i butik ingår alltid en viss tids garanti från tillverkaren. Men när denna löpt ut tar försäkringen från kortet över. Detta upp till sammanlagt 3 år från det datum då produkten köptes in.

 • Prisgaranti i 90 dagar

Om en vara köpts in och man sedan inom 90 dagar hittar exakt samma vara billigare någon annanstans kan man utnyttja denna garanti. Det innebär att försäkringen betalar ut en summa som motsvarar skillnaden på den inköpta varan och den billigare varan. Detta förutsätter däremot att det är pris inklusive frakt (vid onlinehandel) och att det inte är ett extraerbjudande.  Maximal summa som betalas ut är 15.000kr per vara.

 • 90 Dagars köpskydd

I 90 dagar efter inköp gäller en allriskförsäkring genom kortet. Det betyder att om varan går sönder av olycka eller blir stulen fås ersättning för varan. Detta utan någon självrisk så som det är på en hemförsäkring. Maximalt ersättningsbelopp är 25.000. 

Utöver de ovan nämnda shoppingfördelarna har även kortet tre ytterligare fördelar. Detta är fördelar som fås oavsett vilket kreditkort från Santander som väljs.

 • mitt kort trygga köp rabattMin Shop

De som har kort hos Santander får automatiskt tillgång till ”Min Shop”. En butik online som erbjuder varor med upp till 60% rabatt mot i butik.

 • Priceless Stockholm

Samtliga kort som är anslutna till MasterCard ger även tillgång till Priceless Stockholm. Detta är en mängd olika fördelar inom turistnäringen som går att utnyttja i huvudstaden.

Läs mer om Priceless

 • mitt kort tygga köp betaloReseförsäkring

Någon reseförsäkring ingår inte. Det är ett av de få kreditkorten som inte har någon reseförsäkring.

 • Rabatt hos Betalo

Via Betalo kan man betala räkningar och fakturor med detta kort. Det kostar då 1% av summan som betalas vilket kan jämföras med 1,9% som är ordinarie pris.

Det kan se mycket generöst ut med så många shoppingförsäkringar. Men jämför man med andra kreditkort så finns även dessa försäkringar på ett flertal andra kort. Detta även på kort som har bonus på inköp vilket detta kort inte har. Kunde därmed varit bättre

5/10

Extra tillägg

 • Kreditskydd

Santander erbjuder en mycket generös kreditskyddsförsäkring. Detta i jämförelse med andra liknande försäkringar som går att teckna till kreditkort. Den innebär att man får kostnaden för kortet betald om man blir sjukskriven under en längre tid eller blir arbetslös. Med andra ord då inkomsten drastiskt sjunker och det kan vara svårare att ha råd med kreditkortsräkningen.

Om skulden finns kvar efter tre månader och personen fortfarande är arbetslös eller sjukskriven skrivs hela skulden av. Det är på denna punkt som de är betydligt mer generösa än andra kreditkort. Men det finns en förklaring. En stor orsak till att hela skulden kan skrivas av så tidigt som efter tre månader är att kreditgränsen just bara är på 10.000.

Läs mer om Santanders Kreditskydd

5/5

Mitt Kort – Trygga Köp passar dig som…

Mitt Kort Trygga Köp passar dig som vill ha ett kreditkort som främst har försäkringsfördelar inom shopping.  På kortet finns Förlängd garanti, Prisgaranti samt Allriskförsäkring. Det är dessa försäkringar som är kortets egentliga fördel. För de som prioriterar dessa försäkringar kan alltså kortet vara ett bra alternativ. En stor nackdel är däremot att krediten enbart är 10.000kr.

Slutbetyg 5/10

Sammanfattning

Sammanfattning

Santanters Mitt Kort Trygga Köp har främst fördelar som gör köpen säkrare. Det handlar då både om kompletterande garantier och lägst-pris-garanti. Ett annat kort som har både prisgarantin och förlängd garanti är Re:member More. Men med det kortet får man även bonus på 1% på alla inköp, en rejäl reseförsäkring, skydd vid ID-stöld samt ett betydligt högre kreditbelopp.

Mitt Kort Trygga Köp har så lågt kreditbelopp att det blir svårt att utnyttja kortet en hel månad om både mat, kläder och annat köps. Att betala hyran m.m. via Betalo med kortet blir därmed nästan uteslutet då krediten försvinner mycket snabbt.

Det finns bättre kort för de som vill ha ett bra shoppingkort med flera köpförsäkringar.

Kortet rekommenderas enbart till de som av någon anledning söker ett enkelt kreditkort med låg kredit.

Betyg 5/10

Teckna Mitt Kort Trygga Köp