Nordax – Nytt kreditföretag hos Sverigekontanter

nordax stor rutaI mars har det tillkommit flera nya kreditgivare på Sverigekontanter. Det är kreditbolag som erbjuder allt från små SMS-lån, P2P-lån och privatlån till låneförmedling. Ett av dessa är Nordax Bank. Banken är en s.k nischbank vilket betyder att de specialiserat sig på att vara bra på några få tjänster. Det är även något de lyckas riktigt bra med.

Nordax Bank har specialiserat sig på in- och utlåning. De har inte lika stort utbud av banktjänster som storbankerna men har ofta betydligt bättre villkor på de tjänster som de erbjuder. Just det som kännetecknar en nischbank.

I vår recension om Nordax Bank ges betyget 8/10. Detta är mycket bra för att vara en enskild kreditgivare. I mars 216 var det enbart ett enda företag som hade 9 i betyg så Nordax har alltså ett mycket konkurrenskraftigt betyg.

Fördelar och nackdelar

De stora fördelarna hos företaget sitter i dess enkelhet, tydlighet och bredd. De lånar ut från 10.000kr och upp till 500.000kr vilket inte många andra kreditgivare kan matcha. De flesta kreditbolagen i Sverige lånar enbart ut upp till 350.000kr eller 400.000kr.

Orsaken att företaget får så högt betyg på tydlighet är att all information extremt enkelt går att hitta på sidan. Detta allt från krav på låntagaren till hur låneansökan sker. De har även en lånekalkylator där man kan räkna ut lånets månadskostnad beroende på summa, amorteringstid och ränta. Genom att man kan justera ränta på hemsidan är det lätt att se hur månadskostnaden ändras om räntan ändras.

nordax låneskyddDet är även möjligt att teckna låneskydd vilket är en försäkring som träder i kraft om låntagaren blir arbetslös eller sjuk och därmed får en betydligt lägre inkomst.

Det enda som egentligen drar ner betyget är räntenivån. Nordax Bank erbjuder ränta från 4,9%. Det kan jämföras mot många banker som erbjuder en bit under 4% som lägsta ränta. Lägg där till en uppläggningsavgift på 400kr och en månadsavgift på 20kr.

Välkommen till Sverigekontanter Nordax och grattis till så bra betyg !

Nordax är bra – men tål att jämföras

I den recension vi publicerat får Nordax ovanligt bra betyg (8/10) gällande privatlån. Men det betyder inte att kreditbolaget inte alltid är det bästa alternativet. En rekommendation är att göra en lånejämförelse hos låneförmedlaren Zmarta (10/10) istället för att göra en låneansökan direkt till Nordax. Orsaken är följande:

När en låneansökan skickas in till Zmarta kommer den att förmedlas ut till upp till 20 banker. Några av de banker som Zmarta samarbetar med är Santander, Collector, Ikano och just Nordax. Inom ett dygn kommer svar från de banker som kan erbjuda lån (beroende på summa och amorteringstid). Därmed kan man snabbt se om Nordax erbjuder det bästa alternativet eller inte.

Den som genomför en låneansökan till Nordax kommer få en kreditupplysning tagen på sig och få låneförslag enbart från Nordax. Den som genomför en låneansökan via Zmarta kommer få en kreditupplysning tagen på sig men få låneförslag från upp till 20 banker – ex. Nordax. Med tanke på att räntorna som erbjuds de två olika vägarna är samma bör den jämförande vägen vara mest ekonomisk i längden.

zmarta samarbete