Här är kreditkorten som har bättre ränta än bankkontot

För den som sparar pengar och vill ha ett säkert alternativ så har bankkontot alltid varit vägen att gå. Avkastningen har inte varit hög på kontot på många år men risken har inte heller funnits där vilket har gjort det till en framkomlig väg för den försiktige. Problemet som har uppkommit nu är att räntan inte är låg på banken utan allt som oftast är 0%. Du får ingen ränta när du sparar på många bankkonton vilket gör att du går minus på att ha pengarna där eftersom vi har en inflation som gör att pengarna minskar i värde.

25 Miljarder in på bankkontot

Bara under årets första kvartal så sattes det in hela 25 miljarder kronor på svenska bankkonton, enligt SCB. Eftersom de fyra största bankerna i Sverige sväljer en stor del av pengarna och samtidigt inte har någon ränta alls på sina bankkonton så ligger pengarna där utan värdeökning. De mindre bankerna kan ge mer i ränta men en riktig guldgruva som många missar är kreditkorten och deras sparräntor. Förutom att ett kreditkort kan ge dig räntefri kredit under en viss period och bonus på dina köp så kan de också ge dig ränta på pengar som du sätter in. Ett kreditkort kan alltså ge dig allt från reseförsäkring och bonus i form av cashback på kontot eller hotellnätter och liknande till avkastning och värdeökning på dina sparpengar.

Tre av kreditkorten med riktigt bra sparränta

Vi har listat tre av kreditkorten som har den bästa sparräntan (Räntorna kan ha ändrats sen undersökningen gjordes av Sverigekontanter.se) samt ytterligare några förmåner som ingår hos respektive kort:

Shell Mastercard
Shell erbjuder så mycket som 2% i ränta på insatta pengar på det här kortet. Pengar som dessutom omfattas av den statliga insättningsgarantin vilket är ovanligt för ett kreditkort. Du kan sätta in upp till 15.000 kr på det här kortet och teckna en kredit på 5-100.000 kr. Utöver det så erbjuder kortet bensinrabatt hos Shell, återbäring på 0,5% på alla inköp samt reseförsäkring. Du kan läsa mer om möjligheterna med Shell Mastercard här.

shell fördelar

Supreme Card Women
Ett kort som ger dig 60 dagars räntefri kredit på som mest 150.000 kr. Om du sätter in pengar på det här kortet så placeras dem på ett konto hos Resurs Bank med en ränta på 0,9%. På det här kortet kan du låna in så mycket som 500.000 kr och fortfarande få samma ränta. Utöver räntefri kredit och hög inlåningsränta så erbjuder det här kortet också reseförsäkring, 0,5% bonus på alla inköp med kortet och dessutom bidrar du till kampen mot bröstcancer när du använder kortet. Varje gång du betalar så skänker Supreme Card 1 kr till ”Rosa Bandet” som drivs av Cancerfonden. Du kan läsa mer om möjligheterna med Supreme Card Woman här

supreme card woman bild

Supreme Card World
Supreme ger ut fyra kreditkort och det här kortet ligger bra till med en sparränta på 0,9% per år. Det är en bra bit över storbankernas ränta på sparkontot och pengarna sätts in och förräntas helt utan bindningstid, till skillnad från vissa sparkonton. Kortet har 60 dagars räntefri kredit och erbjuder förmåner som StopService som spärrar telefoner, Lounge Access på flera flygplatser runt om i världen, reseförsäkring samt möjlighet att boka semesterboendet på flera platser i världen till förmånliga priser. Det här är ett kort för dig som både vill ha en bra ränta på inlånade pengar och möjligheter som en riktig världsmedborgare. Du kan läsa mer om möjligheterna med Supreme Card World här

supreme card world bild

Något man bör ha i åtanke för dessa två nämnda kort är att för båda nämnda bensinkort finns ett maxbelopp på 15 000 kronor. Det betyder att det inte går att få ränta på en större summa än så. För den som vill sätta in mer pengar än så är OKQ8:s VISA-kort ett alternativ, där är maxbeloppet 100 000 kronor, men med en lägre ränta på 0,75 procent. Vill du skippa bensinkorten och i stället placera pengarna hos ett inlåningsbolag eller en mindre bank så är det just nu Svea Ekonomi som erbjuder bäst rörlig sparränta, på 0,85 procent.