Säkerfinans Kontokredit

Uppdaterad:
 • Flexibel kredit 1000-25.000kr
 • Amortera i din egen takt
 • Månadsränta 10,26%
 • Betyg 7/10
Till Säkerfinans Kontokredit

Via Säkerfinans går det att både teckna snabblån och en kontokredit. Dessa låneformer är något olika uppbyggda med har både fördelar och nackdelar. Kontokreditens fördel ligger i tydlighet gällande kostnad samt flexibel återbetalning. Nackdelen sitter i den höga räntan (över 10% i månadsränta) – betydligt billigare kontokrediter kan hittas. Dessutom saknas en del information på webbplatsen.

Besök Säker Finans

Storlek och amorteringstid

Storlek

Säkerfinans erbjuder en kontokredit som kan tecknas med kreditnivå på minst 1000kr och mest 25.000kr. Den som har svag ekonomi kan välja att ansöka om ett lägre belopp. När sedan kreditvärdigheten har förbättrats går det att ansöka om en förhöjd kreditnivå

Amorteringstid

En kontokredit betalas inte tillbaka på samma sätt som ett lån. Ett lån har en fast månadskostnad medan kontokrediten är betydligt mer flexibel (mer likt återbetalning på ett kreditkort). Kredittagaren får själv välja vilket belopp som ska återbetalas men som lägst måste 11% av kreditnivån betalas tillbaka varje månad. Detta innebär att en person som har en kreditnivå på 10.000kr minst måste betala 1100kr varje månad (förutsatt att krediten utnyttjats till det beloppet).

I deras detaljerade återbetalningsplan för en kredit på 25.000kr anges att den totala återbetalningstiden blir 28 månader om lägsta beloppet alltid betalas. Därmed är amorteringstiden som längst 28 månader hos Säkerfinans.

En kontokredit bör däremot främst användas för att låna små summor som återbetalas över en eller ett par månader. Är det större summor som önskas amorteras över längre tid är privatlån nästan alltid bättre ekonomiskt. Se även Ränta nedan.

säkerfinans kontokredit reklam

4/5

Ränta

Att ha en kontokredit kostar inget så länge som inget uttag sker. När uttag sker skapas däremot en räntekostnad på 10,26% per månad. Detta motsvarar en effektiv ränta på 222,86%.

Om en person tar ut 1000kr från krediten och sedan återbetalar hela beloppet en månad senare blir det 1126kr som ska återbetalas. Det är betydligt billigare än många snabblån men i jämförelse med andra kontokrediter ligger de medelhögt. Det finns flera kontokrediter med ränta under 10%.

säker finans kontokredit ansök

Det som framförallt är anmärkningsvärt är att A & S Sverige (som driver detta varumärke) även driver Tryggkredit (2,08% i ränta) samt Mobillån (7,96% i ränta). För dessa varumärken ställs samma krav på kreditvärdighet. Som kredittagare bör man därför jämföra dessa och välja det som är bäst utifrån ränta.

Av denna anledning dras betyget ner något då både Tryggkredit och Mobillån har lägre ränta, bättre flexibilitet gällande amorteringsbelopp och detta utan högre krav på låntagaren.

6/10

Teckna kontokredit hos Säkerfinans

Det är lätt, snabbt och tydligt att teckna en kontokredit hos Säkerfinans. Ansökan sker via hemsidan där mobilnummer, personnummer och önskad kredit anges. Sedan anges en del uppgifter kring kredittagaren och ansökan kan signeras och därmed skickas in till Säkerfinans. En fördel är att Säkerfinans är mycket snabba med att ge besked.

Om krediten blir beviljad kan kredittagaren välja hur stor del av krediten som ska betalas ut. Detta sker via direktbetalning och sker därmed mycket snabbt under Säkerfinans öppettider.

Återbetalning av krediten sker sedan med minst 11% av den totala kreditnivån varje månad.

4/5

säker finans kontokredit ansökan

Kortfakta

Låna med betalningsanmärkning? Nej

Låna utan UC? Nej. Det är Bisnode som används vid kreditprövning

Helgutbetalningar? Ja

Lån för person under 20 år? Nej

Krav

Detta är en punkt som Säkerfinans får dåligt betyg på. Det beror på att det inte finns tydlig information på hemsidan kring vilka krav som ställs för att man ska kunna få krediten beviljad. Sådan information bör finnas tydligt presenterat så att man snabbt kan se om det är en kredit som passar den egna ekonomiska situationen eller inte.

De krav som finns (fått genom att kontakta företaget) är:

 • Har du betalningsanmärkning kan inte krediten ges
 • Det krävs att du minst är 20 år
 • Taxerad inkomst ska vara minst 150.000kr. Om detta inte styrks i deklarationen kan det styrkas med lönespecifikationer.
 • Folkbokförd i Sverige
 • Kredittagaren måste ha ett svenskt mobilabonnemang.

Kraven för att få en kontokredit hos Säkerfinans är lägre än de krav som många banker ställer för att öppna kontokredit hos dem. Har man en kreditvärdighet som gör att banker kan bevilja kontokredit bör detta väljas i första hand. Då kan man komma undan med en effektiv ränta på 15-20% vilket ska jämföras med Säkerfinans på över 200%.

2/5

Övrigt

Samma kontokredit – men högre ränta och större amorteringskrav

Många låneföretag i Sverige driver flera olika varumärken. Så är det även i fallet med S & A Sverige AB. De driver Snabbfinans, Säkerfinans, Tryggkredit och Mobillån. Dessa fyra varumärken erbjuder nästan identiska kontokrediter. Framförallt är det exakt samma krav på kredittagaren. Den som blir beviljad en kredit hos något av dessa varumärken skulle blivit det hos de övriga. Därmed bör man välja varumärke efter behov (framförallt låg ränta).

Det finns därmed två saker som tydligt skiljer dessa varumärken åt.

 • Minsta betalning per månad

Hos samtliga räknas lägsta månadsbetalning ut genom att det är en viss procent av hela beviljade krediten. Hos Tryggkredit är det 5% medan det hos Säkerfinans är 11%. En person som har en kontokredit med en nivå på 10.000kr hos Tryggkredit måste minst betala 500kr medan de hos Säkerfinans måste minst betala 1100kr per månad.

 • Ränta

Det som tydligast skiljer varumärkena åt är räntan. Hos Tryggkredit ges en månadsränta på 2,08% medan det hos Säkerfinans är 10,26%. Det är alltså ca 5 gånger dyrare hos Säkerfinans vilket självklart gör att rekommendationen blir att istället välja Tryggkredit.

Slutbetyg 6,5/10

Sammanfattning

Sammanfattning

Säkerfinans erbjuder en kontokredit på mellan 1000kr och 25.000kr. Räntenivån är medelhög (10,26%) i jämförelse med liknande låneprodukter. I första hand rekommenderas kontokredit från någon bank då räntan är betydligt lägre. Om dessa inte får tecknas på grund av för dålig kreditvärdighet kan onlinekrediter, så som Säkerfinans, vara ett alternativ. Men det är då viktigt att jämföra räntesatserna. Säkerfinans har ett ”systervarumärke” som är Tryggkredit. Där går det att låna med en månadsränta på 2,08% vilket alltså är en femtedel av kunderna betalar hos Säkerfinans.

Någon anledning att välja Säkerfinans före Tryggkredit finns egentligen inte. I jämförelse med varumärken från samma företag står sig Säkerfinans inte speciellt bra. I jämförelse mot alla kontokrediter ligger de på en medelnivå.

Säkerfinans Kontokredit: Betyg 6.5/10