Snabbfinans Kontokredit

Uppdaterad:
  • Låna 1000kr- 25.000kr
  • Amortera i 1-27 månader
  • Flexibel kontokredit
  • Betyg 6/10
Till Snabbfinans Kontokredit

Snabbfinans är ett av många snabblåneföretag som även erbjuder kontokredit. Kontokrediten är alltid billigare (vid samma summa och amorteringstid) och mer flexibel än deras snabblån. Däremot dras betyget ner en hel del av den höga räntenivån. Med över 12% i månadsränta finns flera betydligt bättre alternativ. Dessutom önskas större tydlighet gällande vilka krav som måste vara uppfyllda för att man ska kunna få krediten.

   snabbfinans kontokredit kreditSumma och amorteringstid

Snabbfinans ger kontokredit på lägst 1000kr och högst 25.000kr. Det betyder inte att man nödvändigtvis måste ta ut denna summa utan att den finns tillgänglig att tas ut i delar eller som helhet framöver.

Krediten fungerar likt en kredit på ett kreditkort. Det betyder att om en person har en kreditnivå på 25.000kr och tar ut 5.000kr så kan ytterligare maximalt 20.000kr tas ut från krediten. Sker sedan återbetalning på 5.000kr blir maximalt uttag 25.000kr.

Amortering sker en gång i månaden (extra inbetalningar kan alltid ske). När amortering ska ske kan kreditgivaren själv välja belopp. Däremot måste man alltid betala ”lägst att betala”. Hur stor summa det är beror på hur stor kreditnivå som personen har. Varje månad måste nämligen 13% av totala kreditnivån betalas. Det gör att lägsta summa att betala kan variera mellan kredittagare beroende på dess valda kreditnivå.

Person 1 – Har kreditnivå på 5.000kr och har utnyttjat krediten till 1000kr. Eftersom krediten är utnyttjad måste en månadsbetalning ske vilket i detta fall blir på 650kr (13% av 5000kr)

Person 2 – Har kreditnivå på 20.000kr och har utnyttjat krediten till 2.000kr. Eftersom krediten är utnyttjad måste en månadsbetalning ske vilket i detta fall blir på 2.000kr. (13% av 20.000kr är 2600kr)

Som exemplet visar ovan så får person 1 längre återbetalningstid trots att en lägre summa av krediten har utnyttjats. Den som vill ha tillgång till lång amorteringstid bör alltså välja så låg kreditnivå som möjligt i ansökan (något som inte upplevs logiskt)

3/5

 snabbfinans kontokredit reklam

Ränta

snabbfinans kontokredit ansökanAtt ansöka om kontokredit och sedan ha den tillgänglig kostar aldrig något hos Snabbfinans. När uttag däremot sker uppkommer en hög månadsränta. Räntan är på hela 12,46% per månad vilket skapar en effektiv ränta på 309,24%. Även om det finns fördelar med en flexibel kredit så drar denna räntesats ner det sammanlagda betyget en hel del.

En person som vill ha tillgång till en kontokredit rekommenderas i första hand att teckna detta hos den bank man har sitt personkonto. Då ges en ränta som är under en tiondel av vad Snabbfinans tar.

Däremot är det inte alla som får dessa kontokrediter beviljade och i sådant fall kan en kontokredit tecknas online. Men i sådant fall rekommenderas något av de ”syskonvarumärken” som Snabbfinans har. Företaget som driver Snabbfinans driver exempelvis även Tryggkredit som bara har en månadsränta på 2,08%. (Läs mer under Övrigt nedan)

4/10

Teckna kontokredit hos Snabbfinans

Precis som namnet avslöjar (Snabbfinans) så sker låneprocessen och utbetalningen av pengar snabbt. Ansökan om kontokredit sker via Snabbfinans.se där det första steget är att ange kontaktuppgifter samt önskad kreditnivå.

När hela kreditansökan är ifylld signeras den digitalt och ett svar ges mycket fort av Snabbfinans. Förutsatt att ansökan beviljas skapas en personlig inloggning till ”Mina Sidor”. Härifrån kan kredittagaren genomföra uttag från krediten, se hur stor kredit som är kvar att ta ut och ansöka om höjning av kreditnivån.

Utbetalning sker via direktutbetalning. Det betyder att utbetalningen sker blixtsnabbt så länge som uttag sker under de öppettider som Snabbfinans har dvs. 8-18 på vardagar samt 10-15 på lördagar.

4/5

 snabbfinans kontokredit låna pengar

Krav

En stor nackdel med Snabbfinans (och övriga varumärken från S & A Sverige AB) är att grundläggande krav inte presenteras tydligt nog på hemsidan. Krav som ålder, inkomst och om betalningsanmärkningar godkänns eller inte går inte att hitta. Det är information som de allra flesta låneföretag tydligt presenterar.

I ett mail från företaget presenteras att följande krav gäller:

  • Betalningsanmärkningar får ej finnas
  • Minst 20 år
  • Minst 150.000kr i inkomst. Bevis via deklaration eller lönespecifikationer.
  • Folkbokförd i Sverige
  • Svenskt mobilabonnemang
Besök Snabbfinans

2/5

Övrigt

Varför betala så mycket?

Kontokrediten hos Snabbfinans kostar 12,46% i månadsränta. Detta motsvarar en effektiv ränta på 309,24%. Det är högt för att vara kontokredit och det är även högt i jämförelse med de andra varumärkena som drivs av samma företag dvs. S & A Sverige.

Detta företag driver fyra kontokrediter med liknande upplägg. Bland annat har de samma grundläggande krav för att få krediten beviljad. En person som blir beviljad kredit hos ett varumärke skulle även blivit beviljad hos något av de andra varumärkena.

Men när man ser på räntenivån skiljer de sig extremt mycket.

Snabbfinans – Månadsränta 12,46%, Effektiv ränta 309,24%, Månadsbetalning 13% av krediten

Säkerfinans – Månadsränta 10,29%, Effektiv ränta 222,86%, Månadsbetalning 11% av krediten

Mobillån – Månadsränta 7,96%, Effektiv ränta 150,70%, Månadsbetalning 9% av krediten

Tryggkredit – Månadsränta 2,08%, Effektiv ränta 28,02%, Månadsbetalning 5% av krediten

Med tanke på att det är exakt samma krav för att få dessa krediter beviljade är det svårt att se orsaken att välja Snabbfinans. Deras effektiva ränta är över 10 gånger högre än på Tryggkredit…

Slutbetyg: 5,6

snabbfinans kontokredit slogan

 

Sammanfattning

Sammanfattning

Snabbfinans erbjuder en kontokredit som kan tecknas på mellan 1000kr och 25.000kr. Fördelen är, som med alla kontokrediter, att det är en flexibel kredit med valfri återbetalningstid. Detta förutsatt att man minst betalar lägsta belopp som är 13% av kreditnivån.

Även om Snabbkredit har en del fördelar så väger två tunga nackdelar ner helhetsbetyget. För det första saknas information kring vad som krävs för att krediten ska bli beviljad. Krav som i stort sett alltid presenteras tydligt hos låneföretag.

Den största nackdelen med Snabbkredit är däremot räntan. Med en månadsränta på ca 12% har de en hög ränta i jämförelse med liknande kontokrediter. Eftersom det är exakt samma krav för att kunna bli beviljad kredit hos Tryggkredit (samma ägare) så rekommenderas detta varumärke istället. Snabbfinans är helt enkelt för dyr.

Snabbfinans Kontokredit: Betyg 5.6/10