Uppdaterade låneprogram

I oktober har ett flertal kreditgivare uppdaterat sina låneerbjudanden och oftast har det handlat om tydliga fördelar. Bland annat har följandet skett:

lendify smårutaLendify tar bort uppläggningsavgiften

Lendify är ett av Sveriges största företag inom P2P-lån. Genom deras plattform kan man låna upp till 350.000kr av andra privatpersoner. En stor fördel med att låna via Lendify är att räntan är samma under hela låneperioden och att det är möjligt att få riktigt låg räntesats. Nu har det blivit något billigare att låna via plattformen då de tagit bort uppläggningsavgiften på lånen. Som lägst går det därmed att låna till en effektiv ränta på 2,99%.

Consector förmedlar lån upp till 500.000kr

consector smårutaLåneförmedlaren Consector har i vår recension tidigare fått medelbra betyg som låneförmedlare. Betyget kan nu stärkas något efter att de höjt maximalt lånebelopp som lånas via deras jämförelsetjänst. Consector startades 2014 och är en starkt växande låneförmedlare som inte bara erbjuder förmedling av privatlån. De har även jämförelse av kreditkort och kommer inom kort att börja ha låneförmedling av bolån.

creditstar smårutaCreditstar ökar lånebeloppet

Creditstar är ett kreditföretag som lånar ut så kallade SMS-lån. De kännetecknas av att de erbjuder lån med ner till 5 dagars amorteringstid. Förr kunde nya lånetagare enbart låna 2500kr men detta har nu höjts till 5.000kr. Återkommande kunder kan låna upp till 20.000kr.

risicum-smaruta-2Risicum återgår till 30dagars amorteringstid

När Google presenterade deras nya policy för hur reklam får utformas i deras annonsnätverk, Adwords, var det flera snabblåneföretag som ändrade villkoren för lånen. Detta eftersom man enligt de nya riktlinjerna inte får annonsera för lån som har kortare amorteringstid än 61 dagar. Ett företag som var bland de snabbaste med att ändra i sitt utbud var Risicum. Inte långt efter att Google presenterat reglerna var den kortaste lånetiden hos företaget 61 dagar.

De skriver till och med på sin hemsida om att de var snabba:

Risicum väljer som ett av de första företagen att förändra sina produkter och förbättra villkoren för konsumenten.”

Men någon månad senare är det som innan. Den kortaste återbetalningstiden på snabblån hos Risicum är igen 30 dagar. Någon förklaring till varför de ändrat tillbaka går däremot inte att hitta på hemsidan.

risicum-smaruta-2

Risicum  erbjuder räntefria lån igen

Under en period har Risicum valt att inte erbjuda räntefria lån men detta är nu tillbaka i deras ”utbud”. Hos Risicum är det möjligt att låna 10.000kr utan ränta under en månad. Detta gäller då via deras flexlån, en onlinekredit. Det är inte möjligt att låna smslån gratis hos företaget.

OPR smårutaOPR förlänger återbetalningstiden

OPR Företagslån har länge haft längsta amorteringstid på 12 månader. Men detta har nu höjts till 18 månader. Via kreditföretaget går det idag att låna 30.000-500.000kr med valbar amorteringstid på 3-18 månader.

direkto smårutaDirekto erbjuder förmedling av lån upp till 500.000kr

Låneförmedlaren Direkto har nu skapat samarbete med ännu fler banker och kan därmed göra jämförelser på privatlån upp till 500.000kr. I vår recension av företaget har de fått mycket bra betyg gällande information kring räntesatsen. Nu förbättras även deras betyg gällande ”Storlek och amortering” vilket gör att Directo placerar sig bland de bästa låneförmedlarna.